Infosessies digitale meter, batterijopslag en slimme laadinfrastructuur

Het Vlaamse zonnepanelenlandschap staat in 2021 voor een kantelpunt. Zo is het voordeel van de terugdraaiende teller voor nieuwe installaties sinds januari definitief verleden tijd. Hier tegenover staan dan weer enkele nieuwe subsidies en een injectievergoeding voor de stroom die in het net wordt geïnjecteerd.

Verder bevinden we ons middenin de uitrol van de digitale meter in alle Vlaamse woningen. Al heel wat zonnepaneleneigenaars kwamen aan de beurt. Anderen moeten nog even geduld uitoefenen.

En dan is er nog de impact van de uitspraak van het Grondwettelijk Hof met betrekking tot de vernietiging van het voordeel van de terugdraaiende teller voor alle bestaande residentiële installaties met digitale meter. Hoe bespaart u ondanks het verdwijnen van de terugdraaiende teller maximaal op uw energiefactuur? Wanneer komt u in aanmerking voor een compensatievergoeding?

Andere actuele thema’s die aan bod zullen komen:

– Hoe kan ik onder het nieuwe tariefsysteem voor zonnepanelen op mijn energiefactuur besparen?
– Welke rol is hierin weggelegd voor batterijopslag?
– Welke mogelijkheden bestaan er vandaag rond slimme laadinfrastructuur?
– Hoe kan ik real-time inzichten verwerven in de afname- en injectiestromen via mijn digitale meter?
Infosessie iESC 2018

24 hours iLumen European Solar Challenge

De 24 hours iLumen European Solar Challenge is de enige 24-urenrace ter wereld voor zonnewagens. Een twintigtal teams, waaronder de wereldkampioenen van het Belgische Agoria Solar Team, zullen op 18 en 19 september strijden voor de titel van Europees Kampioen.

Net als de deelnemers zullen ook de toeschouwers kunnen genieten van de geweldige sfeer die typisch is voor wedstrijden met zonnewagens. Bekijk hier een aantal foto’s van de editie van 2020, net als enkele schitterende video’s .

Naast de race, die van start gaat op zaterdag 18 september om 13.00u, wordt er met ‘Greenville’ een infomarkt geopend rond hernieuwbare energie. U kan er terecht voor al uw vragen omtrent zonnepanelen, batterijopslag en laadpalen voor elektrische voertuigen.

Pre-registratie infosessie

Naar goede gewoonte zal iLumen tijdens het raceweekend enkele infosessies organiseren met als thema ‘Digitale meter, batterijopslag en slimme laadinfrastructuur’.

De infosessies vinden plaats in het Congress Center, gelegen in de Paddock van Circuit Zolder. Het aantal beschikbare plaatsen per sessie is beperkt. Daarom bevelen we sterk aan u alvast te registreren. Uw deelname aan de infosessie en uw bezoek aan de race is  volledig gratis mits registratie.

Aarzel dus niet en voltooi tijdig uw registratie!

  Uw naam (verplicht)

  Uw e-mail (verplicht)

  Uw telefoonnummer

  Aantal personen (verplicht)


  Zaterdag 18 september in de voormiddagZaterdag 18 september in de namiddagZondag 19 september in de voormiddag

  Akkoord privacybeleid
  Ik heb het privacybeleid gelezen en ga hier mee akkoord

  Covid Safe Ticket

  Om toegang te verkrijgen tot Circuit Zolder en de 24 hours iLumen European Solar Challenge, dient u bij aankomst een geldig ‘Covid Safe Ticket’ voor te leggen. Er zal enkel toegang verleend worden aan personen die minstens één van onderstaande certificaten kunnen voorleggen:

  – vaccinatiecertificaat: volledige vaccinatie ten minste 2 weken voor aanvang van het event

  – herstelcertificaat: positieve PCR-test tussen 11 en 180 dagen voor aanvang van het event

  – testcertificaat: negatieve PCR-test (NAAT-test) met staalafname maximum 48 uur voor aanvang van het event

  Indien u geen van bovenstaande attesten kan voorleggen, krijgt u in principe geen toegang tot het circuit tenzij u zelf een RAT-test (snelle antigeentest) meebrengt (te koop bij een apotheker). Deze test kan dan bij de ingang van het circuit worden afgenomen. Bij een negatief resultaat krijgt u toegang tot iESC2021.

  Dankzij de invoering van het Covid Safe Ticket-systeem worden er tijdens het event geen verplichtingen opgelegd omtrent social distancing en het dragen van een mondmasker (zowel binnen als buiten).