Techville T2-Campus
Interactieve proefopstelling PIDbox geopend bij TECHville T2-Campus

Sinds enkele maanden kunnen jongeren in het belevingscentrum TECHville op T2-Campus in Genk een technologieavontuur beleven. Zij worden uitgedaagd om te experimenteren en hun creatieve brein aan het werk te zetten met als doel TECHville te transformeren tot een slimme stad.

In teams gaan de studenten op zoek naar oplossingen voor uitdagingen in verschillende domeinen zoals energie, elektro, IT, materialen,…

Hiernaast krijgen de studenten de mogelijkheid om gebruik te maken van een interactieve testopstelling van de PIDbox, het gepatenteerd toestel dat het rendement van zonnepanelen verhoogt en hun levensduur verlengt. Proefondervindelijk leren de studenten, door het maken van de juiste verbindingen, een werkende configuratie op te zetten tussen de PIDbox, de omvormer en de zonnepanelen.

Bekijk hieronder een reportage van TV Limburg over Greenville, met vanaf 48 seconden de interactieve PIDbox proefopstelling van iLumen in beeld.

Techville T2-Campus

STEM-platform

iLumen is bijzonder enthousiast over het concept Techville, dat studenten de mogelijkheid geeft om hun technisch talent te ontdekken in een hypermoderne en interactieve omgeving. Wij zijn dan ook verheugd om als eerste onderneming uit de regio onze interactieve testopstelling bij TECHville beschikbaar te stellen voor de deelnemende scholen.

Zaakvoerder Ismaël Ben-Al-Lal maakt reeds enige tijd deel uit van de stuurgroep van het STEM-platform, een onafhankelijke groep experten die de Vlaamse regering adviseert over het STEM-actieplan en prioriteiten voorstelt.

Hierbij is STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) een internationaal letterwoord dat staat voor een waaier aan technologische, technische, exact-wetenschappelijke en wiskundige opleidingen en beroepen.

Klik hier voor meer info over TECHville.

Meer van dit soort nieuws ontvangen?

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer
BLOGS