Interview Chris Selwood over iESC: “24 urenrace voor zonnewagens werkt bijzonder inspirerend”

Van 23 tot 25 september organiseert iLumen de European Solar Challenge op Circuit Zolder. Tijdens deze 24 urenrace zullen zonnewagens het opnemen tegen het legendarische Tesla S model. Wij spraken met Chris Selwood, Managing Director en drijvende kracht achter de vermaarde World Solar Challenge.

“Voor mij is het een droom die uitkomt dat er races voor zonnewagens worden georganiseerd in de hele wereld”, legt Selwood uit. “Enkele events gaan al een tijdje mee maar er is zeker nog voldoende ruimte voor nieuwe zonnewagenraces in verschillende landen.”

Eén van deze events is de 24 hours iLumen European Solar Challenge. “De iESC vindt plaats op het schitterende circuit van Zolder, dat over een rijke Formule 1 geschiedenis beschikt. Het circuit wordt omringd door mooie woningen. Niemand heeft graag lawaaioverlast maar zonnewagens maken nauwelijks geluid en storen dus niemand. Dit soort races tonen met andere woorden op een geweldige manier dat zonnewagens anders zijn. Verder is Circuit Zolder zeer uitdagend, ook voor zonnewagens. Er zijn ook enorm goede faciliteiten voor bedrijven, vergaderruimtes en uitkijkpunten. Circuit Zolder is gewoon een geweldige plaats om een dergelijke race te organiseren.”

De iESC wordt de eerste uithoudingsrace ooit voor zonnewagens. “Een 24 uren race voor zonnewagens werkt bijzonder inspirerend. Sommigen denken misschien dat dit soort wagens niet kunnen racen wanneer de zon niet schijnt. Wel, dat klopt niet! Het komt vooral op de inspanningen van de teams aan om deze ultieme test tot een goed einde te brengen. Het is een zeer interessant concept om zonnewagens te laten uitdagen door een schitterende wagen als de Tesla.”

‘Vriendschappelijke competitiegeest’

Zonnewagenraces staan bekend voor de geweldige sfeer die er onder de teams heerst. “Ik spreek graag van ‘vriendschappelijke competitiegeest’. Het gaat erom vriendelijk te zijn, elkaar te helpen en samen te zijn om informatie met elkaar te delen. Iedereen zou naar dit grote Europese zonnewagenfeest moeten komen. Ik zou alle zonnewagenteams willen vragen om al hun teamleden mee naar Circuit Zolder te brengen, ook al nemen ze niet deel!”

Bekijk hier het volledige interview met Chris Selwood

 

Meer van dit soort nieuws ontvangen?

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer
BLOGS