PIDbox Mini iLumen
Is de PIDbox compatibel met elke zonnepaneleninstallatie?

Na verloop van tijd krijgen zo goed als alle zonnepanelen te maken met rendementsverlies ten gevolge van PID. Om dit fenomeen het hoofd te bieden ontwikkelde Ilumen de PIDbox. Maar met welke types zonnepaneleninstallatie is dit toestel compatibel?

Omvormer onafhankelijk

De PIDbox regenereert de met PID getroffen panelen en behoedt de installatie van toekomstig rendementsverlies. Het toestel werd zo ontwikkeld dat het onafhankelijk van de omvormer werkt en hier dus ook nooit schade aan kan berokkenen. Het verbruik van de PIDbox bedraagt bovendien gemiddeld amper 1% van de meeropbrengst aan energie.

Dit alles geeft de PIDbox een uniek, innovatief karakter. Het is spreekt dan ook voor zich dat Ilumen onmiddellijk een patent nam op deze nieuwe technologie.

Compatibel met elk zonnepaneel

Maar hoe zit het dan met de (on)afhankelijkheid van de PIDbox ten opzichte van het type zonnepanelen? In het verleden werden er positieve resultaten geboekt bij monokristallijne en polykristallijne zonnepanelen. Binnen deze categorie zonnepanelen onderscheiden we echter het p-type en het minder voorkomende n-type.

Het uitgangsmateriaal voor de productie van p-type kristallijne zonnepanelen is hetzelfde als dat van n-type panelen. Het verschil situeert zich in het dopingproces tijdens de kristallisatie. Terwijl voor het p-type boor als doteerstof wordt gebruikt, wordt voor het n-type doorgaans fosfor toegevoegd aan de silicium ingots.

De PIDbox is compatibel met zowel p-type als n-type zonnepanelen. Voor dit laatste type panelen dient wel een andere, licht gewijzigde uitvoering van de PIDbox aangesloten te worden ten opzichte van de meer ‘standaard’ p-type panelen.

Tenslotte kan de PIDbox ook probleemloos aangesloten worden op de dunne film zonnepanelen.

Conclusie

De PIDbox van Ilumen is het enige product op de markt dat de efficiëntie van zonnepanelen verbetert en compatibel is met alle types zonnepanelen en omvormers.

Wil je meer weten over de PIDbox?

Ontdek hoe de PIDbox het rendement van uw zonnepanelen verhoogt. Of

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer
BLOGS