Wat is de terugverdientijd van een zonnepaneleninstallatie?

Wat is de terugverdientijd van een zonnepaneleninstallatie?

Wanneer u de investering in een zonnepaneleninstallatie overweegt, is één van de belangrijkste factoren natuurlijk het kostenplaatje. Een vaak gebruikte maatstaf om de rendabiliteit van uw investering te beoordelen is de terugverdientijd. Deze verschilt van project tot project.

Zo is de investeringskost van een zonnepaneleninstallatie bijvoorbeeld afhankelijk van het vermogen, dat op zijn beurt wordt bepaald door het verbruik van de bewoners en de oppervlakte die voorbehouden kan worden voor de panelen. Ook andere factoren zoals de oriëntatie en de helling van uw dak spelen hebben een grote impact op de rendabiliteit van uw project.

Onze partner Futech ontwikkelde een eenvoudige tool waarmee u de terugverdientijd van een nieuw zonnepanelenproject kunt berekenen. Bij de berekeningen wordt er een onderscheid gemaakt tussen een installatie met PIDbox en zonder PIDbox. Aangezien de PIDbox het rendement van uw zonnepanelen gemiddeld met 7,5% verhoogt en hun levensduur verlengt, komt dit toestel de rendabiliteit van uw project uiteraard ten goede.

tool-tvdt

Terugverdientijd zonnepanelen berekenen?

Share this post

Comment (1)

  • Selvet Reply

    Terug verdientijd…….. bestaat dat nog?

    8 februari 2017 at 17:33

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *