Wat is het verschil tussen PIDbox iLumen en andere PID oplossingen in de markt?

PIDbox serie versus parallel

Wat is het verschil tussen PIDbox iLumen en andere PID oplossingen in de markt?

Zonne-energie is één van de beste oplossingen om residentiële en niet residentiële gebouwen van hernieuwbare energie te voorzien. Een kenmerk van zonnepanelen is dat zij na verloop van tijd rendementsverliezen lijden ten gevolge van Potential Induced Degradation of PID. Om PID bij zonnepanelen te voorkomen ontwikkelde iLumen de PIDbox. Dit toestel verhoogt het rendement van uw zonnepanelen en verlengt hun levensduur.

Maar wat maakt de PIDbox van iLumen nu zo uniek ten opzichte van andere PID oplossingen op de markt? De PIDbox wordt in serie geschakeld tussen de zonnepanelen en de omvormer en werkt hierdoor volledig onafhankelijk van de omvormer. Bijgevolg zal de PIDbox nooit schade aan de omvormer veroorzaken. iLumen verwierf diverse patenten op deze unieke serietechnologie.

Andere PID oplossingen in de markt, zoals bijvoorbeeld de PIDbox Light, worden in parallel geïnstalleerd tussen de zonnepanelen en de omvormer. Deze toestellen werken dus niet onafhankelijk van de omvormer, waardoor de bestaande omvormergaranties vervallen. Enkel indien de omvormerfabrikant zijn toelating geeft, kan er een parallel PID oplossing worden geïnstalleerd.

Omvormergarantie

Het grootste verschil in werking tussen de PIDbox en een parallel oplossing zoals de PIDbox Light situeert zich tijdens de nacht. Bij een serieoplossing wordt er ’s nachts enkel stroom van de PIDbox naar de zonnepanelen gestuurd. De omvormerkant wordt volledig afgesloten. Bij een parallel oplossing loopt er een kleine stroom naar de zonnepanelen terwijl maar liefst 99% van de stroom naar de omvormer loopt. Hierdoor zal de omvormergarantie vervallen.

Wil je meer weten over de PIDbox?

Ontdek hoe de PIDbox het rendement van uw zonnepanelen verhoogt.

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *