Kanaal Z
Kanaal Z zet iLumen in de kijker in reeks ‘Z-Cleantech’

Voor een derde editie werkt i-Cleantech Vlaanderen samen met Kanaal Z aan een reeks van Z-Cleantech. Wekelijks worden nieuwe  technologieën en evoluties uitgelicht aan de hand van best-practices uit de bedrijfs- en onderzoekswereld. Deze week is het de beurt aan iLumen.

Als ingenieursbureau in de sector van de zonnepanelen ontwikkelde iLumen de PIDbox, een toestel dat het rendement van zonnepanelen verhoogt en hun levensduur verlengt. De gepatenteerde PIDbox is uniek in die zin dat dit toestel als enige product in de markt onafhankelijk van de omvormer werkt. Bijgevolg komen de omvormergaranties nooit in gedrang.

De PIDbox wordt vandaag in niet minder dan 36 landen aan de man gebracht en is beschikbaar voor zowel particuliere als industriële zonnepanelenprojecten. Onlangs werd de PIDbox van iLumen nog bekroond met de Flanders Cleantech Internationalisation Award.

Z-Cleantech

In de reportage in het kader van ‘Z-Cleantech’ staat Project Manager Ismaël Ben-Al-Lal stil bij het ontstaan van de onderneming iLumen.  Ook legt hij uit hoe een box met de grootte van een kleine schoendoos er in slaagt om het rendement van zonnepanelen gevoelig te verhogen en hun levensduur te verlengen.

Het slotwoord is voor Marc Coppens (investeerder zonneparken en zaakvoerder Yuki). De heer Coppens slaagde er dankzij de installatie van verschillende PIDboxen in de performantiefactor van zijn zonneparken gevoelig te verhogen. Dit kwam uiteraard ook de rendabiliteit van zijn investeringen ten goede.

Meer van dit soort nieuws ontvangen?

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer
BLOGS