Kandidatuur iLumen Flanders Cleantech Internationalisation Awards 2016 (video)

ismael cleantech

Kandidatuur iLumen Flanders Cleantech Internationalisation Awards 2016 (video)

iLumen werd onlangs genomineerd voor de finale van de Flanders Cleantech Internationalisation Awards 2016, georganiseerd door FCA en FIT. In de categorie ‘Energie’ werd onze onderneming verkozen tot één van de drie finalisten. Aan de hand van een korte video licht Project Manager Ismaël Ben-Al-Lal de kandidatuur van iLumen toe.

Cleantech

“iLumen is een Belgisch ingenieursbureau met een eigen R&D-afdeling”, legt Ben-Al-Lal uit. “In de loop der jaren zijn we uitgegroeid tot een groot team van specialisten en experts in de sector van de zonnepanelen.”

PIDbox

Het paradepaardje van iLumen is de PIDbox. “De installatie van dit toestel resulteert in een optimale prestatie van zonnepaneleninstallaties door hun efficiëntie te verhogen en hun levensduur te verlengen. De PIDbox van iLumen is uniek in de zin dat het de enige oplossing in de markt is die onafhankelijk van de omvormer werkt. In tegenstelling tot alternatieven in de markt, zal de gepatenteerde PIDbox nooit de omvormergarantie doen vervallen.”

“De technologie van de PIDbox is bewezen sinds 2012 en heeft een geïnstalleerd vermogen groter dan 550 MW, verspreid over 36 landen. PIDbox oplossingen zijn beschikbaar voor de particuliere en industriële markt.”

15 miljoen huishoudens

In welke mate heeft de PIDbox een impact op de duurzaamheid van onze leefwereld? “De energieconsumptie van de PIDbox is minder dan 1% van zijn energiebesparingen”, licht Ben-Al-Lal toe. “De ecologische voetafdruk is amper 3 maanden na installatie reeds gelijk aan nul!”

“Onderzoek van Thomas More Hogeschool (associatie KU Leuven) toont dat de PIDbox het rendement van zonnepanelen gemiddeld met 7% verhoogt. Als alle zonnepaneleninstallaties in de wereld met een PIDbox uitgerust zouden worden, zouden de energiebesparingen die hieruit voortvloeien equivalent zijn met het elektriciteitsverbruik van 15 miljoen huishoudens. Kan je je de impact van deze energiebesparingen op ons leefmilieu inbeelden?

Op zondag 16 oktober wordt in het Hilton Hotel in Antwerpen bekend gemaakt wie de Flanders Cleantech Internationalisation Award op zak mag steken.

Meer van dit soort nieuws ontvangen?

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *