Kristof Gaukema T2 Campus
Medewerker iLumen bouwt eigen offgrid batterijsysteem tijdens opleiding T2 Campus

Kristof Gaukema, Project Engineer bij iLumen, verzorgde de voorbije weken in samenwerking met T2 Campus in Genk een opleiding rond batterijopslagsystemen voor zonnepaneleninstallaties.

Op donderdag 14 februari stond de laatste les over stationaire toepassingen op het programma. Samen met zijn cursisten bouwde Kristof een offgrid systeem met lithium, loodzuur of zoutwaterbatterij.

Kristof stond als Project Engineer bij iLumen mee aan de ontwikkeling van de iLubat, de thuisbatterij die iLumen vorig jaar met succes commercialiseerde.

Social Media

 

Meer van dit soort nieuws ontvangen?

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

10 reacties

 1. beste
  mijn offgrid installatie is officieel goedgekeurd denk bijna mogelijk is om het ganse jaar offgrid te gaan zo niet schakel ik toch over op het net met omschakelrelais voor meer info mag je altijd eens komen kijken
  mvg harald

 2. Beste
  Off grid installatie in dienst doet goed zijn dienst heb 1 batterij van 48 930amph volledig van victron ligt ongeveer 10 kw aan zonnepanelen op in de zomer inderdaad veel verloren overschot maar om zo ver mogelijk in de winter te geraken moet je nu eenmaal zo veel mogelijk zonnepanelen leggen .en hoor hier altijd maar de commentaar van kost veel somige mensen die een vraag stellen over off grid willen daar een antwoord op en nie wat het kost dan stellen ze die vraag wel

 3. Batterijen zijn gewoon veel te duur het word zo stilaan tijd dat men stopt met de mensen wat wijs te maken.Al zou je de stroom gratis krijgen om je batterij te vullen dan nog zou die stroom duurder zijn dan stoom van het net. Dat is spijtigenoeg de waarheid

 4. Als eigenaar van zonnepanelen wens ik te reageren op de nieuwe electriciteitsmeters die men zou plaatsen.
  Ik hoop dat alle eigenaars van zonnepanelen reageren indien de nieuwe meters niet zouden terug draaien.
  Wie zou er in dat geval ten onrechte geld in zijn zakken steken ?

 5. beste
  heb een 48volt 920 amp gekocht das ongeveer 44kw mag je 80%va gebruiken das rond de35 kw ik ga zo ver niet as ik 25 max 30kw gebruik das een drie dagen zonder zon je wekt altijd op als ik nu kijk wat mijn installatie opbrengd dan denk ik dak ik minstens 9 maanden zonder het net kan ,das in elk geval de hoop eind deze week hoopelijk in de test fase .
  mvg harald

  1. Beste harald,

   Kan jij vertellen hoe je zo’n systeem bouwt. Rekening houden met overlading, zorgen dat batterij niet volledig wordt leeggetrokken en aansluiten zodat alleen via batterij of via het net. Ook rekening gehouden met als het net wordt afgeschakeld wordt er niets naar het net kan gaan ivm veiligheid medewerkers provider.

   1. beste het systeem van victron houd met alles rekening alle parameters kan je in geven zodat er niet overladen word of te ver ontladen kan je zelf instellen ook heb ik; voor het net een beveileging ingebouwd steek niets terug maar als de batterij op min ingestelde waarde komt schakelt het binnen milieseconden over na het net of als je wilt op generator als de batterij terug komt op ingestelde lading schakelt hij terug ga eind deze week beginnen testen kan hier spijtig genoeg geen foto s op plaatsen

   2. beste john zou je kunnen helpen maar dat uileggen via hier zou wel wat schrijfwerk leveren en foto s hierop plaatsen gaat niet .
    batterij is deze week geleverd nu nog programeren en ik kan beginnen testen zouden op een andere manier met elkaar in contact moeten komen

 6. beste
  ben zelf een offgrid installatie aan maken .
  deze is bijna klaar is een installatie met 10kw omvormer victron en een tractie heftruk batterij van 940amph 48volt word geleverd 15maart ,komen ongeveer als alles ligt 10000wp zonnepanelen op te liggen .verlopig net als backup wordt niets teruggeleverd hopelijk komt er iets van waterstof waar ik de winter mee kan overbruggen .
  heb een warmtepomp dus winter blijft probleem .
  gr

  1. Hey Harald,

   Hoeveel van die heftruck batterijen heb je gekocht? En hoe laat je die batterijen niet helemaal leeg lopen en tot hoeveel % of amp ? Want autobatterijen mogen niet helemaal leeg lopen.

   mvg

   Kris

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer
BLOGS