Medewerkers iLumen delen ervaringen Solar Team met studenten Thomas More Hogeschool

Pieter Vangeel (Zaakvoerder iLumen) en Kristof Gaukema (Project Manager iLumen) namen in het verleden deel aan de World Solar Challenge, het officieuze wereldkampioenschap voor zonnewagens in Australië. Vandaag deelden zij hun ervaringen met een groep studenten Energietechnologie van Thomas More Hogeschool Kempen.

Kristof eindigde in 2005 met de Umicar One op een verdienstelijke negende plaats. Twee jaar later finishte Pieter samen met zijn teamgenoten als tweede. Geen enkel Belgisch team deed nadien ooit beter.

Redenen genoeg dus voor Thomas More Hogeschool om Pieter en Kristof uit te nodigen voor een uiteenzetting over hun ervaringen met het Solar Team. Tijdens hun presentatie stonden beide medewerkers van iLumen stil bij de gelijkenissen en verschillen tussen een zonnewagen en een zonnepaneleninstallatie. Zo kwamen de onderdelen van een zonnewagen aan bod, waaronder het zonnepaneel, de batterij, de motor en de ophanging. Verder blijkt dat tijdens de World Solar Challenge het aërodynamische aspect van de wagen, maar vooral de strategiebepaling een cruciale rol speelt met het oog op een goed eindklassement.

Na afloop van de uiteenzetting kregen de aanwezigen ruimschoots de tijd om vragen voor te leggen aan Kristof en Pieter.

Foto-impressies

Meer van dit soort nieuws ontvangen?

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer
BLOGS