Minister van mobiliteit geeft startschot van de zonnewagenrace op Circuit Zolder (19-20 september)

Op 19 en 20 september vindt op Circuit Zolder de zesde editie van de 24 hours iLumen European Solar Challenge plaats. De iESC is de enige 24-urenrace voor zonnewagens ter wereld. Jawel, zonnewagens rijden ook wanneer het donker is!

Grote opkomst ondanks COVID-19

Hoewel een aantal teams hun deelname hebben geannuleerd wegens COVID-19, zijn er nog steeds 15 zonnewagens aan de start, waaronder het Belgisch Agoria Solar Team, wereldkampioen 2019 World Solar Challenge, met professionele racepiloot Bert Longin. Naast de raceteams zakken ook Vlaams minister van Mobiliteit & Openbare Werken Lydia Peeters en mediafiguur Cynthia Reekmans af naar Terlaemen.

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters: “Ik ben zeer verheugd dat ik dat het startschot mag geven van de iLumen European Solar Challenge. Het feit dat een Belgisch team hierin uitblinkt en ook zal deelnemen geeft mij goede hoop voor onderzoek en ontwikkeling naar innovatieve en duurzame mobiliteit. Ik wens alle deelnemers veel succes.“

Maximaal 2 laadstops

De teams mogen overdag enkel zonne-energie gebruiken. ’s Nachts mogen ze maximaal 2 keer gedurende één uur stoppen om bij te laden. Naast de rijvaardigheid van de piloten en de aerodynamica van de wagen is de gevolgde strategie één van de cruciale factoren die beslist over winst en verlies.

Volg de race via sociale media

Omwille van de COVID-19 maatregelen zal de iESC 2020 jammer genoeg achter gesloten deuren plaatsvinden. Dit betekent dat alleen de deelnemende teams op het circuit van Circuit Zolder worden toegelaten. Je kan de race gelukkig wel volgen via de sociale mediakanalen van iESC.

Check hier hun Facebook, Twitter en Instagram.

Start race: zaterdag 19 september 2020 om 13u
Einde race: zondag 20 september 2020 om 13u

Meer van dit soort nieuws ontvangen?

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer
BLOGS