Nederlanders domineren succesvolle iLumen 111

iLumen 111 Thumb

Nederlanders domineren succesvolle iLumen 111

Op zondag 14 mei vond in het Limburgse Bilzen de iLumen 111 plaats. De 515 deelnemende triatleten kregen een zwaar parcours voorgeschoteld bestaande uit 1 km zwemmen, 100 km fietsen en 10 km lopen.

Met een deelnemersveld dat voor meer dan de helft uit Nederlanders bestond, mag het geen al te grote verrassing heten dat met Bas Diederen en Sarissa De Vries twee noorderburen met de zege aan de haal gingen. Diederen finishte in een uitstekende tijd van 3:12:39 terwijl De Vries een zeer knappe chrono van 3:33:43 liet registreren. Voor naamsponsor iLumen hield Project Manager Ismaël Ben-Al-Lal de eer hoog met een prima tijd van 3u en 40 minuten.

Op organisatorisch vlak liep alles, ondanks de grote publieke belangstelling, naar wens. “Het tracé bracht de atleten in deze zesde editie van de iLumen 111 na de wissel naar de overzijde van het kanaal, waarna ze de oversteek maakten via de kanaalbrug richting het gekende parcours in Eigenbilzen”, legt coördinator Mario Appermans uit in Het Belang Van Limburg. “Op die manier kon ook de drukte van de duizenden toeschouwers beter worden verdeeld.”

iLumen bedankt Triatlon Team Limburg voor de fijne samenwerking en alle triatleten voor hun deelname.

URBAN TRI SPORTS 3 series ILUMEN BILZEN 111 from Motomediateam.be on Vimeo.

Terugblik Het 3athlon: ‘Diederen en De Vries winnen Holland-België’
Terugblik Het Nieuwsblad: ‘Bas Diederen pakt winst in Bilzen’

Meer van dit soort nieuws ontvangen?

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *