Solar Team Agoria
‘New look’ Solar Team razend ambitieus: “Beste Belgische zonnewagen ooit”

In oktober 2018 behaalde het Belgische Solar Team de eerste plaats tijdens de Carrera Solar Atacama, een zonnewagenrace in Chili. Ter voorbereiding van de World Solar Challenge, het WK dat in oktober plaats vindt in Australië, stelde het team een nieuwe hoofdsponsor voor.

Agoria neemt de fakkel over van Punch Powertrain, waardoor het team vanaf nu als Agoria Solar Team door het leven gaat.

“Wat de samenwerking tussen Agoria en het Solar Team zo krachtig maakt, is de sterke link tussen beide organisaties. Het gebruiken van technologische innovaties om bij te dragen aan een betere wereld vormt een sterke basis voor het partnerschap. Een basis die het Agoria Solar Team moet leiden naar innovaties die nodig zijn om de beste Belgische zonnewagen ooit te maken”, zegt Marc Lambotte, CEO van Agoria die op de World Solar Challenge in Australië wil meestrijden voor de overwinning.

“Het is fijn om te zien dat Agoria voor ons klaar staat bij alle mogelijke uitdagingen. Hun ondersteuning, drive en enthousiasme geeft ons de boost die we nodig hebben om een prachtig resultaat neer te zetten in Australië”, zegt Willem-Jan Claes, teamleider van het Agoria Solar Team.

24 hours iLumen European Solar Challenge

iLumen is het Belgische Solar Team erg genegen. In het verleden maakten maar liefst 3 van de huidige medewerkers, waaronder zaakvoerders Ismaël Ben-Al-Lal en Pieter Vangeel, deel uit van het team dat deelnam aan het Wereldkampioenschap in Australië. Zij finishten destijds op de tweede plaats, een resultaat dat sindsdien nooit meer geëvenaard werd door het Belgische team.

Verder organiseert iLumen elke 2 jaar de 24 hours iLumen European Solar Challenge, het Europees kampioenschap voor zonnewagens, op Circuit Zolder. Tijdens de editie van 2018 namen nog een recordaantal van zo’n 20 wagens deel.

Meer van dit soort nieuws ontvangen?

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer
BLOGS