Zonnepanelen op oudere leeftijd
Op latere leeftijd zonnepanelen installeren, heeft dat wel zin?

Zonnepanelen van goede kwaliteit hebben een levensduur van meer dan 20 jaar. Een PV-installatie voor een doorsnee gezin is gemiddeld terugverdiend op ongeveer 8 jaar. Het is dus niet onbegrijpelijk dat mensen op gevorderde leeftijd zich vaak de vraag stellen of het (nog) wel zin heeft om aan de investering in zonnepanelen te beginnen. 

Nochtans zijn er tal van redenen te bedenken waarom zonnepanelen ook voor 65-plussers een interessante investering kunnen zijn. Ten eerste bespaart u vanaf het moment waarop uw installatie actief is meteen gevoelig op uw energiefactuur. In plaats van (dure) elektriciteit van het net af te nemen, produceert u deze gewoon zelf!

Verder draagt een zonnepaneleninstallatie gevoelig bij aan de waarde van uw woning. Nederlands onderzoek van USP Marketing Consultancy toont aan dat indien ze de keuze zouden hebben, maar liefst één derde van de huizenkopers voor een huis mét zonnepanelen zou kiezen. Amper 4% van de ondervraagden gaf resoluut aan absoluut geen zonnepanelen op zijn nieuwe woning te willen. Bovendien schatten de respondenten de waarde van een woning mét zonnepanelen maar liefst 5.500 euro hoger in dan dezelfde woning zonder zonnepanelen.

Zonnepanelen hebben dus een positieve invloed op de verkoop van uw woning. Stel dat u er bijvoorbeeld voor kiest om nog vóór u uw zonnepanelen hebt terugverdiend intrek te nemen in een kleinere woning of in een woonzorgcentrum, dan lijkt uw eerdere investering op het eerste zicht misschien wel weggegooid geld. Niets is minder waar! Naast de jaarlijkse besparing op uw energiefactuur zal u ongetwijfeld kunnen genieten van een gevoelige meerwaarde bij de verkoop van uw woning.

Tenslotte draagt de investering in een hernieuwbare energiebron als zonnepanelen bij aan het milieu. Uw globaal aandeel mag dan misschien wel beperkt zijn, maar met name uw kinderen, kleinkinderen en latere generaties zullen u dankbaar zijn!

Meer van dit soort nieuws ontvangen?

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

2 reacties

  1. De regering heeft de particulier zuiver belogen!!!!
    Dat heb je dus als politici in raden van bestuur zitten en aandeelhouder zijn van energie maatschappijen.
    Belgie is al even corrupt als in bvb Oekraine het geval is.
    Eigenlijk nog erger…ons eerst laten ons eigen geld investeren en dan met de door ons geleverde opbrengsten gaan lopen…pure diefstal is dat!!!

  2. Tegenwoordig met het prosumententarief (4 à 500€/jaar) is de terugverdienperiode al 13-14 jaar geworden. Je mag bijna 50% van je oude factuur betalen na je investering… voor uw eigen gratis electriciteit! tof..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer
BLOGS