Zonnepanelen rendement – opbrengst zonnepanelen

Zonnepanelen kopen

Zonnepanelen rendement – opbrengst zonnepanelen

Wie ervoor kiest om zonnepanelen te kopen wil natuurlijk een zo groot mogelijk rendement uit zijn investering halen. Het spreekt dan ook voor zich dat een hoge opbrengst het beoogde doel is.

Dat doel wordt echter dikwijls niet bereikt door bijvoorbeeld materialen van een lagere waarde gebruikt te hebben. Het grote probleem in de sector van de zonne-energie is dat er heel wat cowboys op de markt gekomen zijn wanneer ze merkten dat deze explodeerde. Die cowboys gebruikten doorgaans minderwaardig materiaal en plaatsten tal van installaties zonder er zelf kennis van te hebben. Heel wat huishoudens dragen hier vandaag de dag al de gevolgen van. Toch gaan ook de installaties van de beste kwaliteit niet voor eeuwig mee.

Rendement zonnepanelen

Eén van de veel voorkomende problemen bij zonnepanelen is PID of Potential Induced Degradation en dit houdt in dat de zonnepanelen versneld gaan degraderen en dus bijgevolg niet het verwachte rendement halen. Ilumen kan u helpen met dit rendementsverlies!

Ilumen ontwikkelde in eigen huis een aantal producten waarmee we het rendement van uw zonnepanelen kunnen monitoren en zelfs kunnen herstellen naar het oorspronkelijke niveau. Op die manier kunnen we een bestaande installatie – waarin u reeds geïnvesteerd heeft – gaan onderzoeken en door het installeren van een klein toestel, de PID-box, het rendement weer verhogen. Zelfs bij installaties waar nog geen PID gedetecteerd werd, was er een verbetering te zien van 4%. De PID-box is één van die producten en is verkrijgbaar voor kleine en middelgrote installaties maar ook voor grote PV-systemen.

Zonnepanelen kopen

Zonnepanelen kopen

U doet dus een kleine investering met de aankoop van een PID-box maar uw huidige installatie zonnepanelen wordt wel hersteld en kan dus gewoon blijven liggen. Dit heeft als resultaat dat u ook de certificaten van de VREG behoudt, waarvan de waarde in het verleden een stuk hoger lag dan vandaag de dag.

U kunt ons altijd vrijblijvend contacteren voor meer informatie over de PID-box en al onze andere producten.

Zonnepanelen opbrengst

 

Verhoog het rendement alsook de levensduur van uw zonnepanelen met de PID box. Meer Info hier

Share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *