Oproep Tommelein resulteert in rush op zonnepanelen

Zuivere versus vuile zonnepanelen

Oproep Tommelein resulteert in rush op zonnepanelen

De oproep van energieminister Bart Tommelein om meer zonnepanelen te installeren heeft zich effect niet gemist. “De vraag is fors toegenomen”, zegt Alex Polfliet van PV Vlaanderen in Het Laatste Nieuws.

Haal de Turteltaks omlaag door zoveel mogelijk zonnepanelen te leggen: dat zei kersvers Vlaamse minister van Energie Tommelein (Open VLD) begin mei. Die oproep valt niet in dovemansoren.

“We zien binnen de sector dat de vraag duidelijk toeneemt”, zegt Alex Polfliet, voorzitter van PV Vlaanderen, de federatie van installateurs van zonnepanelen. “In mijn eigen adviesbureau zijn er vijf keer zoveel vragen als normaal. Maar ook bij de installatiebedrijven staat de telefoon niet stil”, klinkt het.

Volgens Polfliet heeft de minister met zijn oproep vooral het vertrouwen in zonnepanelen een boost gegeven. Sinds 1 juli vorig jaar moesten eigenaars plots een belasting betalen waarvan op het moment van installatie nog geen sprake was, het zogenaamde prosumententarief. “Maar nu heeft hij Tommelein duidelijk gemaakt dat hij de kaart van zonnepanelen wil trekken en dat geeft mensen een duwtje in de rug.”

Bron: Het Laatste Nieuws

Meer van dit soort nieuws ontvangen?

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

Share this post

Comment (1)

 • Hans Feys Reply

  Ja en eigenlijk is Tommelein een echte leugenaar. Hij houdt een terugverdientijd voor die heel kort is, op nationale zender primetime in het journaal te horen. En eigenlijk duurt het JAREN langer voor die terugverdientijd, want die mekkert niets over de te betalen prosumententarieven die sinds de invoering ervan pijlsnel de hoogte in gaan. Trouwens, indien deze terugverdiend zijn zit men nog steeds met verlies, want hoe laag de spaarboekrente dan ook al wel mag zijn, na 10 jaar is het rendement helemaal niet verwaarloosbaar.

  Doe er dus nog maar een aantal jar bovenop die 11-12 jaar bij, maarja ach hoe kan je het hem kwalijk nemen dat politici NIKS van logisch rekenen begrijpen. Hij zegt wel dat met huidige elektriciteitsprijzen dit zeer makkelijk rendabel is tot en met.

  Voorts zou de meest recentelijke ‘ingeving’ van Tommelein zijn om op spoorwegbermen panelen te plaatsen, ja dat neemt minder plaats in dan een windmolen. Dienen typ vergelijkt 1 paneel met 1 windmolen en dit terwijl een windmolen op jaarbsis equivalent staat voor een kWh opbrengst van duizenden zonnepanelen! En de mensen staan er zelfs niet bij stil dat het eigenlijk allemaal uit de mouw geschud is.

  Enja, als de regering toch zo inzit met de dure facturen voor de mensen, waarom wordt er uberhaupt bovenop de prosumententarieven/taksen en de turteltaksen luxetaks van 21% geheven? En niet te vergeten, uit bezorgdheid voor onze koopkracht heeft men eenklaps ook de btw verlaging op elektriciteit nog eens ongedaan gemaakt. Was omdat Europa zo bezorgd was he, ja mannekes toch.

  13 juni 2016 at 19:44

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *