Tablad iLusmart
Optimaliseer uw energieverbruik met de iLusmart App van iLumen!

iLumen, Belgische ontwikkelaar van productinnovaties voor de zonnepanelensector, kondigt vandaag de lancering van de iLusmart App aan. Met deze gratis app kan elke eigenaar van een digitale meter inzicht verwerven in zijn of haar energieverbruik en dit ook optimaliseren.

Op 1 januari 2021 is voor nieuwe residentiële zonnepaneleninstallaties (omvormervermogen ≤ 10 kVA) het voordeel van de terugdraaiende teller verdwenen en is er een nieuw tariefsysteem in voege getreden, waarbij de netkosten worden berekend op basis van de werkelijke afname van het net. Voor installaties die onder dit systeem vallen komt het erop neer om zo veel mogelijk zonne-energie te verbruiken op momenten dat de zon schijnt, oftewel een zo hoog mogelijk eigen verbruik te realiseren.

“Om op het gewijzigde tariefsysteem in te spelen hebben we bij iLumen de iLusmart energiemonitor ontwikkeld,” aldus Ismaël Ben-Al-Lal, zaakvoerder van iLumen. “De iLusmart richt zich naast nieuwe zonnepaneleneigenaars ook op alle eigenaars van een digitale meter, met of zonder zonnepanelen, zodat zij hun energieverbruik kunnen opvolgen en optimaliseren”, vervolgt hij.

De iLusmart wordt gekoppeld aan de digitale meter en kan op die manier de verbruiksdata uitlezen, meer bepaald de afgenomen stroom. Bij zonnepaneleneigenaars worden ook de geïnjecteerde stroom uitgelezen.

iLusmart digit meter

Inzicht in verbruiksgegevens

Om de data afkomstig van de digitale meter te visualiseren, ontwikkelde iLumen de iLusmart App.

Gebruikers met een digitale meter kunnen de iLusmart App, zonder integratie van bijkomende hardware, gratis downloaden en hun verbruiksgegevens raadplegen. Op deze manier biedt de App hen niet alleen interessante inzichten in hun verbruiksprofiel, maar levert ze ook adviezen over hoe de gebruiker optimaal op zijn energiefactuur kan besparen.

Wie er voor kiest om de iLusmart hardware aan zijn digitale meter te koppelen, krijgt in de iLusmart App realtime data van afname en injectie ter beschikking.

De iLusmart App is in de nabije toekomst ook modulair uitbreidbaar met specifieke widgets voor zonnepanelen, batterijopslagsystemen en laadsystemen voor elektrische voertuigen.

iLusmart App

Hoger eigen verbruik

“De iLusmart maakt deel uit van het vernieuwde productaanbod dat we dit jaar met iLumen lanceren”, voegt Ismaël Ben-Al-Lal toe. “Samen met de thuisbatterij iLubat, EV-laadsysteem iLucharge en warmtebatterij iLuheat draagt de iLusmart bij aan een hoger eigen verbruik en dus ook een kortere terugverdientijd van de zonnepaneleninstallatie.”

“De iLusmart kan bovendien de andere producten slim aansturen om zoveel mogelijk zonne-energie direct te verbruiken. Op deze manier zorgt de iLusmart voor een zo laag mogelijke afname en injectie en dus een zo laag mogelijke energiefactuur”, sluit Ismaël Ben-Al-Lal af.

Gratis download

De iLusmart App is geschikt voor iedereen met een digitale meter, die geïnteresseerd is om inzichten te verwerven in zijn verbruiksprofiel en dit te optimaliseren.

Gebruikers die ook over de iLusmart hardware beschikken, kunnen bovendien gebruik maken van realtime data over afname en injectie.

De iLusmart App is gratis beschikbaar in de App Store (iOS) en Google Play Store (Android). Er bestaat ook een webversie van de App, die u kan raadplegen via www.ilusmart.com .

De data van uw digitale meter in realtime opvolgen?

Maak kennis met de iLusmart van iLumen!

4 reacties

 1. beste alle
  er bestaat een toestel dat heel snel geïnstalleerd is zonder draden los te maken
  het werkt met magnetische sensors
  het toestel heet shelly M kost ongeveer 48 eur met 2 censoren en er is een app bij
  u kunt snel in grafiek in tijd uw verbruik zien tov van uw zonnepaneel productie
  er is zelf een relais die je kunt aansturen bij een bepaalde in te stellen zonnepaneel
  productie om zo een vaatwasser of zo op te starten of batterijen op te laden
  bij overproductie…….en het werkt uitstekend
  voor 50 eur en alde rest dat ze u willen opzadelen is enkel geldbejag sorry ………

 2. Beste,

  Ik gebruik sinds enige tijd deze app en is inderdaad interessant. Het enige gegeven dat nog ontbreekt is de energie die je zelf produceert via je zonnepanelen.

  Ik had begrepen dat deze gegevens niet zomaar beschikbaar zijn binnen de app. Vandaar mijn vraag: als ik nu zelf manueel dagelijks noteer hoeveel mijn zonnepanelen produceren, dan kan ik toch berekenen welk % ik hiervan op het net stuur en welk % ik zelf gebruik (dit laatste door de formule “geproduceerde energie door zonnepanelen – injectie op het net”)? Klopt dit? Zo kan ik zien welk % ik haal, en ook de evolutie hiervan als ik mijn gedrag qua gebruik aanpas.

  Alvast bedankt!

  Oliver

 3. Beste, KLan u mij laten weten welke apparatuur aangestuurd kan woreden via uw hardware? Bvb ik heb nu aparte apps voor Zwembad circulatie, Warmtepomp zwembad, Warmtepomp/airco woning, Diepvries. Ijskast, dit alles via wifi. Echter alles meet wat er gebeurd maar stuur niet aan bvb op basis van produktie…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer
BLOGS