Overeenkomst met Circuit Zolder voor organisatie 24 hours iLumen European Solar Challenge

Circuit Zolder iESC

Overeenkomst met Circuit Zolder voor organisatie 24 hours iLumen European Solar Challenge

Op 22 en 23 september organiseert iLumen de 24 hours iLumen European Solar Challenge powered by Circuit Zolder. Vandaag sloot het organisatiecomité, vertegenwoordigd door voorzitter Frans-Joseph Joosten, een samenwerkingsovereenkomst af met Circuit Zolder.

Namens Circuit Zolder zetten Sven Pribylla (Algemeen Directeur) en Lucia Gallucci (Race Organisation Manager) hun handtekening onder het contract, dat werd afgesloten voor de edities van 2018, 2020 en 2022 met optie tot verlenging voor 2024, 2026 en 2028.

Circuit Zolder iESC

Frans-Joseph Joosten, voorzitter en bezieler van de 24 hours iLumen European Solar Challenge, reageerde erg opgetogen na het ondertekenen van de samenwerkingsovereenkomst met Circuit Zolder. “Wat in 2010 begon als een anoniem kleinschalig evenement met 4 deelnemende teams, is vandaag uitgegroeid tot één van de grootstse en meest gerespecteerde races voor zonnewagens ter wereld. We zijn er bijzonder trots op dat er op 22 september in het prachtige decor van Circuit Zolder een twintigtal wagens van over de hele wereld op de startgrid zullen verschijnen voor de enige 24 urenrace voor zonnewagens ter wereld!”

Strategie boven pure snelheid

Naast het Belgische Punch Powertrain Solar Team komt Solar Team Twente zijn titel van 2016 verdedigen terwijl ook tal van niet-Europese teams (Colombia, India, Egypte, Australië) eind september present zullen tekenen op Circuit Zolder.

Bij duurraces voor zonnewagens is niet zozeer pure snelheid, maar wel tactiek belangrijk. Zo hebben de verschillende teams wagens met geweldige aerodynamica gebouwd. Wat het nog interessanter maakt, is dat elk team tijdens de 24 uren racetijd slechts twee stops om te herladen mag maken. Rekening houdend met de weersomstandigheden dienen de piloten dus zo energiezuinig mogelijk te rijden.

Infosessies en infomarkt ‘Greenville’

Tijdens de 24 hours iLumen European Solar Challenge powered by Circuit Zolder, zullen iLumen en partneronderneming Futech enkele infosessies organiseren. In de Paddock van het Circuit kan u tijdens het raceweekend met al uw vragen over zonne-energie en batterijopslag terecht in infomarkt ‘Greenville’. Schrijf u nu reeds in en verzeker u zo van een gratis toegangsticket!

infosessie PID

Meer van dit soort nieuws ontvangen?

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *