power optimizer
PIDbox Mini als enige PID oplossing compatibel met SolarEdge technologie

Verschillende eigenaars van zonnepanelen maken gebruik van zogenaamde ‘power optimizer’ producten van SolarEdge. De PIDbox Mini van iLumen is als enige product op de markt compatibel met dit soort producten.

De ‘power optimizers’ van SolarEdge trachten een hoger rendement te realiseren door op elk zonnepaneel een regelunit aan te brengen die het maximale vermogen uit het paneel haalt. Bij een conventioneel PV-systeem wordt het maximale rendement uit een volledige string gehaald.

Indien men opteert voor een ‘power optimizer’, wordt er bij elk paneel een elektrisch toestel geplaatst tussen het paneel en de omvormer. Net als bij conventionele PV-systemen, kan bij deze configuratie de rendementsverhogende PIDbox Mini probleemloos geïnstalleerd worden zonder dat de werking van de omvormer wordt onderbroken of beïnvloed.

solaredge

Wanneer de PIDbox Mini wordt aangesloten bij een eenfasige SolarEdge omvormer, dient er geen enkele actie te worden ondernomen aan de omvormer. Bij een driefasige SolarEdge omvormer dient de zogenaamde ‘Night Offset mode’ te worden geactiveerd.

De PIDbox Mini van iLumen is de enige PID oplossing op de markt die compatibel is met de SolarEdge technologie.

Lees hier de volledige verklaring van SolarEdge met betrekking tot de compatibiliteit met de PIDbox Mini.

Zonnepanelen met SolarEdge technologie?

Vraag een gratis PIDbox offerte aan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer
BLOGS