PIDbox iLumen helpt Punch Powertrain Solar Team aan tweede plaats op Europees Kampioenschap

PIDbox solar team

PIDbox iLumen helpt Punch Powertrain Solar Team aan tweede plaats op Europees Kampioenschap

In het weekend van 24 en 25 september vond op Circuit Zolder de 24 hours iLumen European Solar Challenge plaats. Tijdens deze unieke uithoudingsrace namen 12 zonnewagens en 2 Tesla’s het tegen elkaar op.

Het Belgische Punch Powertrain Solar Team finishte als tweede, na het Nederlandse Solar Team Twente. Deze knappe eindnotering had het team voor een groot deel te danken aan een goed uitgekiende strategie, die perfect werd uitgevoerd door de piloten, maar ook aan een geheim wapen.

punch-3

PIDbox

“We hebben de PIDbox van iLumen op onze wagen geïnstalleerd”, zegt Lynn De Haes, verantwoordelijke van zonnepanelen en ICT binnen het Punch Powertrain Solar Team. “De wagen waarmee we op Circuit Zolder deelnamen is 4 jaar oud. Een goede 2 maanden voor de race hebben we de PIDbox aangesloten zodat deze ’s nachts de efficiëntie van het zonnepaneel verhoogde. Dit heeft ervoor gezorgd dat we als tweede zijn geëindigd.”

Eerder hielp de PIDbox van iLumen het Punch Powertrain Solar Team aan een vijfde plaats tijdens de World Solar Challenge van 2015 in Australië.

 

Meer van dit soort nieuws ontvangen?

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

Share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *