PIDbox
Werking PIDbox gecombineerd met PID coating bewezen

Op de Intersolar 2015 in München testte het onafhankelijke agentschap MJB de werking van de PIDbox in combinatie met PID coating bij 2 verschillende zonnepanelen. De resultaten waren verbluffend.

Zonnepanelen gaan na verloop van tijd ondermaats presteren ten gevolge van Potential Induced Degradation of PID. Dit fenomeen houdt in dat de zonnepanelen versneld gaan degraderen. Door onder andere een gebrek aan aarding van de zonnepanelen treedt er een verzwakking op in bepaalde interne contacten.

PIDbox + PID coating

PID BOX22PID COATING 2

Om hier het hoofd aan te bieden ontwikkelde iLumen de PIDbox. Dit gepatenteerd toestel wordt tussen de zonnepanelen en de omvormer geïnstalleerd en zal de aangetaste zonnecellen ’s nachts herstellen, wanneer deze niet meer actief zijn. Dit heeft tot gevolg dat het rendement van de zonnepanelen verhoogt terwijl de levensduur ervan verlengd wordt.

Om het rendement van de zonnepanelen te verhogen, moet er een elektrische lading op de panelen worden aangebracht. Dit kan door het (eenmalig) toebrengen van de PID coating op het glas van de zonnepanelen, die er in combinatie met de PIDbox voor zorgt dat het regeneratieproces versneld wordt. Let wel: de PID coating mag enkel aangebracht worden wanneer er reeds een PIDbox tussen de zonnepanelen en de omvormer werd geïnstalleerd.

Onafhankelijke tests

Het onafhankelijke agentschap MJB testte op de Intersolar in München de goede werking van de PIDbox in combinatie met de PID coating op twee verschillende zonnepanelen. Zoals uit onderstaande figuur blijkt, nam het rendement van het eerste paneel in amper 48 uur met maar liefst 40,8% toe. Bij het tweede paneel werd in 48 uur zelfs een rendementsverhoging van maar liefst 78% gerealiseerd.

Rapport

Wil je meer weten over de PIDbox?

Ontdek hoe de PIDbox het rendement van uw zonnepanelen verhoogt

 

Meer
BLOGS