PIDbox regeneert gedegradeerd zonnepaneel in sneltempo tijdens Intersolar Europe

Livetest Intersolar 2017

PIDbox regeneert gedegradeerd zonnepaneel in sneltempo tijdens Intersolar Europe

De PIDbox van iLumen verhoogt het rendement van zonnepanelen die rendementsverliezen lijden ten gevolge van Potential Induced Degradation. In combinatie met PIDcoating wordt het regeneratieproces gevoelig versneld. Tijdens een live test op Intersolar Europe 2017 regenereerde iLumen in sneltempo een gedegradeerd zonnepaneel.

Hiertoe werd er een PIDbox op het bewuste paneel aangesloten en vervolgens een PIDcoating aangebracht.

Om de resultaten van de test visueel zichtbaar te maken, werd er een stroom en een spanning op het paneel toegepast. Hierdoor warmden de actieve cellen van het paneel op. Hoe warmer een bepaalde cel, hoe actiever deze cel. Cellen met een lagere temperatuur wijzen dan weer op inactiviteit en bijgevolg op degradatie en bijhorende rendementsverliezen.

Onderstaande afbeelding toont het gedegradeerde zonnepaneel voor aanvang van de live test. Zoals u kan zien is de temperatuur van de verschillende cellen laag, hetgeen wijst op inactiviteit en rendementsverliezen.

Livetest Intersolar 2017

Een goede 48 uur later bleken alle inactieve cellen opnieuw actief. Dankzij de installatie van de PIDbox en het aanbrengen van PIDcoating werd het gedegradeerde zonnepaneel in een mum van tijd geregeneerd.


Wil je meer weten over de PIDbox?

Ontdek hoe de PIDbox het rendement van uw zonnepanelen verhoogt.

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *