PIDbox technologie met succes toegepast op Italiaanse installatie met SolarEdge power optimizers

PIDbox SolarEdge Italiê

PIDbox technologie met succes toegepast op Italiaanse installatie met SolarEdge power optimizers

De rendementsverhogende PIDbox van iLumen wordt vandaag in meer dan 40 landen aan de man gebracht. Vanuit Italië bereikten ons zopas de resultaten van een mooi referentieproject van een zonnepaneleninstallatie met SolarEdge technologie die werd uitgerust met een PIDbox.

De ‘power optimizers’ van SolarEdge trachten een hoger rendement te realiseren door op elk zonnepaneel een regelunit aan te brengen die het maximale vermogen uit het paneel haalt. Bij een conventioneel PV-systeem wordt het maximale rendement uit een volledige string gehaald.

Indien men opteert voor een ‘power optimizer’, wordt er bij elk paneel een elektrisch toestel geplaatst tussen het paneel en de omvormer. Net als bij conventionele PV-systemen, kan bij deze configuratie de rendementsverhogende PIDbox Mini probleemloos geïnstalleerd worden zonder dat de werking van de omvormer wordt onderbroken of beïnvloed.

Eerder bevestigde SolarEdge de compatibiliteit van hun producten met de PIDbox Mini.

solaredge

Referentieproject Italië

Vanuit Italië bereikten ons de resultaten van een mooie referentiecase van een particulier zonnepanelenproject in Volta Montovana, in de regio van het Gardameer. Het betreft een installatie uit 2009 van 6 kWp met SolarEdge technologie, met een verwachte jaarlijkse productie van 7.200 kWh. Dankzij de integratie van de PIDbox van iLumen nam de productie van deze installatie met 3,3% toe tot 7.440 kWh.

PIDbox SolarEdge

Wil je meer weten over de PIDbox?

Ontdek hoe de PIDbox het rendement van uw zonnepanelen verhoogt.

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *