Praktijkvoorbeeld toont succesvolle werking PIDbox bij PV-installatie met Tigo optimizers

Tigo Optimizers PIDbox

Praktijkvoorbeeld toont succesvolle werking PIDbox bij PV-installatie met Tigo optimizers

Tigo ontwikkelt producten die een optimale oplossing bieden voor schaduwproblemen bij zonnepanelen en ‘panel mismatching’. Eerder toonden diverse diepgaande testen de compatibiliteit van de PIDbox, het toestel dat het rendement van zonnepanelen verhoogt en hun levensduur verlengt, met Tigo producten. Ook in de praktijk worden er succesvolle resultaten geboekt.

Op 15 maart 2016 werd de PIDbox van Ilumen geïnstalleerd op een deel van een zonnepaneleninstallatie uitgerust met Tigo optimizers in het Cypriotische Ergates. “Toen we eind juli 2016 de prestaties van de zonnepanelen monitorden met ons SolarLog systeem, stelden we vast dat het rendement van de zonnepanelen waarop de PIDbox geïnstalleerd werd gevoelig was gestegen ten opzichte van de panelen waarop er geen PIDbox werd geïnstalleerd”, legt de eigenaar van de installatie uit.


Afbeelding: New Ideas

Onderstaande figuren tonen de impact van de installatie van de PIDbox op de elektriciteitsproductie van de zonnepaneleninstallatie uitgerust met Tigo optimizers.

Meer van dit soort nieuws ontvangen?

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *