POLL – Is de samensmelting van Infrax en Eandis tot Fluvius een meerwaarde?

Met ingang van 1 juli 2018 zullen de Vlaamse netbeheerders Infrax en Eandis een fusie aangaan tot Fluvius. De samenvoeging zou jaarlijks minstens 100 miljoen aan kostenbesparingen moeten opleveren. Bijgevolg zou de stroomfactuur minstens met drie procent dalen.


Lagere energiefactuur?

Het doel van de fusie is ervoor te zorgen dat er op Vlaams niveau nog maar één werkmaatschappij met duidelijk afgelijnde taken overblijft. Zo blijven de elf lokale distributienetbeheerders nog wel bestaan, maar krijgen zij één overkoepelende structuur. De werking daarvan moet aanzienlijk goedkoper worden dan het huidige systeem.

“Het energielandschap is momenteel een warrig kluwen dat te veel geld kost”, reageerde Vlaams Energieminister Bart Tommelein eerder in De Morgen. “Het einddoel is een lagere energiefactuur voor de verbruikers.”

Poll

En u? Ziet u  een meerwaarde in de samensmelting van Infrax en Eandis tot Fluvius? Neem deel aan onze poll en geef ons uw mening!


Meer van dit soort nieuws ontvangen?

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

3 reacties

 1. Ik ben benieuwd wat dat voor ons zonnepaneelhouders betekend ! Wat betekend de meerwaarde hiervan voor ons dat Infrax en Eandis een fusie aangaan ?
  Gaan wij dat merken aan de vermindering van prosumententaks of BTW of ….?
  Ik denk het niet , wij zijn en blijven de pineut !
  Of kan iemand hierover mij wat positiefs vertellen ?
  Ik denk het niet !

 2. Het enige resultaat zal zijn dat alles nog duurder zal worden.Mensen die nu nog zonnepanelen leggen worden bedrogen , want alle beloften worden na een aantal jaren gebroken.De staat is een onbetrouwbare partner.Energie daling en de zotten leven verder in vrede.

 3. 1 grote speler waar het kluwen van distributiebeheerders blijft bestaan.
  Wordt al jaren beloofd van een daling van de energieprijzen >< hebben ze alleen maar zien verhogen met allerlei kosten van generlei.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer
BLOGS