zonnepanelen dak stockbeeld
POLL – Zonnepanelen verplicht in elke nieuwbouwwoning?

Opvallend nieuws uit de Verenigde Staten. In Californië worden zonnepanelen vanaf 2020 verplicht bij elke nieuwbouwwoning. Het is de eerste Amerikaanse staat die deze maatregel invoert.

Het initiatief om zonnepanelen te verplichten op elke nieuwbouwwoning kadert in het ambitieuze milieubeleid van Californië. De staat hoopt tegen 2030 de helft van zijn elektriciteit uit duurzame bronnen te halen. Eind vorig jaar was dat ongeveer 30 procent.

Naar verluidt levert de maatregel een milieuwinst op die vergelijkbaar is met 115.000 auto’s van de weg te halen. “We kunnen onze inwoners niet meer in huizen laten wonen die gelijk staan aan benzineslurpers”, reageert een woordvoerder van de staat Californië.

Tegenstanders wijzen dan weer op de impact van de zonnepanelen op de prijs van nieuwbouwwoningen op een reeds overspannen huizenmarkt.

Poll

En u? Ziet u wel iets in een verplichting van zonnepanelen bij nieuwbouwwoningen in Vlaanderen? Waarom wel, waarom niet? Neem deel aan onze poll en geef ons uw mening!


Bron Nieuwsbericht: De Morgen, 10 mei 2018

Meer van dit soort nieuws ontvangen?

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

8 reacties

  1. Minder regels is meestal beter. Met het huidig systeem worden mensen toch overtuigd al het opgewekte te verbruiken.
    Zonnepanelen zorgen vaak voor meer verbruik per gezin. Plus op de foute momenten.

  2. Geen verplichting. Jonge mensen nog meer in de problemen zetten door de factuur voor het nieuwe huis nog te verhogen? Niet erg sociaal (ben geen socialist).

  3. Geen verplichting. Gaat bouwen nog duurder maken maar meer nog is het een erg onzekere investering door de wispelturigheid van onze regering die een onbetrouwbare partner is. Zo zijn ze al afgekomen met de prosumententaks en zijn er voor de nabije toekomst nog veel onzekerheden. Zo is er bv. nog weinig geweten over het nieuwe systeem dat ze vanaf 2021 willen invoeren, gaan we na 15 jaar het voordeel van de terugdraaiende meter verliezen, gaat er een capaciteitsvergoeding komen en zo ja gaat deze dan de prosumententaks vervangen, gaat deze ev. capaciteitsvergoeding hoger zijn voor de zonnepaneelhouders? Een paar van de vele vragen waarop een antwoord moet komen vooraleer ze mensen aanraden of verplichten te investeren en om de onzekerheid bij de huidige eigenaars weg te nemen.

  4. in de u.s.a betalen ze geen belastingen op zonnepanelen zoals hier, onze ministers(n-va) melken ons gewoon uit

  5. neen, geen verplichting, bouwen is zo al duur genoeg, de bouw helemaal laten stilvallen door steeds meer verplichtingen op te leggen, of is het streefdoel van onze politiekers een record aantal werklozen bij te creëren, laat ons hopen van niet. Het investeren in zonnepanelen is ook te duur door de; prosumententaks, maar 15 jaar een terugdraaiende meter, na 15 jaar bijna niks meer krijgen voor de geproduceerde stroom, de volle pot betalen per verbruikte stroom. Als de interesten een beetje stijgen (men voorspeld dit), niet veel, dan wordt investeren in zonnepanelen een zeer slechte zaak. Licht het milieu aan ons hart? Niet meer, 250.000 oude auto’s vertrekken per jaar naar Afrika vanuit Antwerpen, maar daar mogen ze vervuilen, het gaat om geld, geld en nog eens geld, waarom zou ik dan anders moeten denken. Ik lees het elke dag weer graaien, graaien en nog eens graaien, maar niemand is geïnteresseerd in geld nee, nee.

  6. dit is goed voor alle mensen, maar zoals de politiek nu is, gaat het meer kosten, dus geen zonnepanelen meer, eerst een duidelijk standpunt van de regering

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer
BLOGS