Positieve impact PIDbox op SolarEdge technologie bewezen

SolarEdge PIDbox test

Positieve impact PIDbox op SolarEdge technologie bewezen

Verschillende eigenaars van zonnepanelen maken gebruik van zogenaamde ‘power optimizer’ producten van SolarEdge. Eerder kon u lezen dat de PIDbox Mini van iLumen de enige PID oplossing op de markt is die compatibel is met dit soort producten. 

De ‘power optimizers’ van SolarEdge trachten een hoger rendement te realiseren door op elk zonnepaneel een regelunit aan te brengen die het maximale vermogen uit het paneel haalt. Bij een conventioneel PV-systeem wordt het maximale rendement uit een volledige string gehaald.

Indien men opteert voor een ‘power optimizer’, wordt er bij elk paneel een elektrisch toestel geplaatst tussen het paneel en de omvormer. Net als bij conventionele PV-systemen, kan bij deze configuratie de rendementsverhogende PIDbox Mini probleemloos geïnstalleerd worden zonder dat de werking van de omvormer wordt onderbroken of beïnvloed.

Lees hier de volledige verklaring van SolarEdge met betrekking tot de compatibiliteit met de PIDbox Mini.

solaredge

Impact PIDbox

Onderstaande figuur toont de impact van de integratie van een PIDbox in een zonnepaneleninstallatie van 18 panelen volgens de SolarEdge technologie. Op deze installatie werd één PIDbox Mini aangesloten terwijl de evolutie in opbrengst op paneelbasis kon worden waargenomen via het SolarEdge monitoring systeem.

In de grafiek is, over een termijn van minder dan 2 maanden, de gunstige evolutie in de opbrengst van elk afzonderlijk paneel ten gevolge van de installatie van de PIDbox goed zichtbaar. De opbrengst van elk paneel wordt als een percentage uitgedrukt ten op zichte van het best presterende paneel in de string (referentiewaarde 100%).

SolarEdge PIDbox test

Zonnepanelen met SolarEdge technologie?

Vraag een gratis PIDbox offerte aan!

Share this post

Comments (2)

 • Ludo Reply

  Knap gedaan mannen van Ilumen.
  Dat noem ik nu eens keihard bewijsmateriaal.

  8 januari 2020 at 12:12
 • Laurens Reply

  Hoe zit het nu met de RF storingen van de Optimizers? Reeds onder controle? Aanvankelijk waren er zeer veel klachten.

  8 januari 2020 at 10:44

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *