Site pictogram Ilumen

Punch 2 zet op één na beste Belgisch resultaat ooit neer op WK voor zonnewagens

Solar Team Adelaide WSC

De Punch 2 van het Belgisch Solar Team kwam zonet in Adelaide als derde wagen over de finishlijn van de World Solar Challenge, het wereldkampioenschap voor zonnewagens. De Leuvense studenten zetten hiermee het op één na beste Belgische resultaat ooit neer.

Enkel het team van 2007 deed met een tweede plaats nog beter.

De editie van dit jaar werd gewonnen door het Nuon Solar Team. De Nederlanders namen tijdens de eerste racedag de leiding in handen en bouwden stelselmatig hun voorsprong op de achtervolgers uit. Op de tweede plaats eindigde het Solar Team uit het Amerikaanse Michigan.

 

Het Punch Powertrain Solar Team mag terugblikken op een erg knappe race met als hoogtepunten de pole-positie na de kwalificaties en de knappe inhaalrace richting podium.

24 hours iLumen European Solar Challange

Nu de WSC achter de rug is kan het vizier gericht worden op de 24 hours iLumen European Solar Challenge, het Europees Kampioenschap voor zonnewagens dat in het weekend van 22 september 2018 plaats vindt. Op Circuit Zolder zullen ongetwijfeld heel wat teams aan de start komen die de voorbije dagen deelnamen aan de World Solar Challenge.

Meer van dit soort nieuws ontvangen?

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

Mobiele versie afsluiten