Hoogspanning
Record aantal gezinnen en bedrijven wisselde in 2019 van energieleverancier

Nooit eerder wisselden zoveel gezinnen en bedrijven van energieleverancier als in 2019. Dat meldt energieregulator VREG.

In oktober stelde VREG nog een recordhoogte van 1,67% vast in de activiteitsgraad van gezinnen en bedrijven. Enkel januari en juni haalden in 2019 het hoogste niveau niet. In absolute termen wisselden in oktober 57.980 gezinnen en bedrijven van elektriciteitsleverancier.

De switchgraad in de huishoudelijke markt steeg ten opzichte van vorig jaar. In de niet-huishoudelijke elektriciteitsmarkt lag de activiteitsgraad lager dan een jaar eerder.

Besparing 167 euro

Tijdens oktober kon een gezin gemiddeld 167 euro besparen door voor het goedkoopste contract te kiezen. Voor een bedrijf steeg het besparingspotentieel voor elektriciteit van 1.518 euro in september naar 1.646 euro in oktober.

Ultiem record

In de elektriciteitsmarkt lag in oktober het totaal aantal leverancierswissels in 2019 al boven het totaal aantal switches in 2018. Er is met andere woorden sprake van een ultiem record. In het niet-huishoudelijke marktsegment werd het record leverancierswissels nog niet verbroken.

Bron: VREG nieuwsbrief 28 november 2019

Meer van dit soort nieuws ontvangen?

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer
BLOGS