iLubat thuisbatterij
Recordjaar op komst voor energieopslag, verkopen verdubbelen in 2021

De wereldwijde energieopslagmarkt zal in 2021 ruimschoots verdubbelen. Dat voorspelt marktonderzoeksbureau IHS Markit dat verwacht dat in 2021 voor het eerst meer dan 10 gigawatt zal worden geïnstalleerd.

“De energieopslagindustrie zal in 2021 een aanzienlijke meerjarige groei beginnen, die doorgaat tot 2030, aangezien de technologie een kerncomponent begint te vormen van elektriciteitsnetten in ontwikkelde markten en nieuwe kansen in opkomende markten blijven ontstaan”, vertelt George Hilton, senior analist Clean Technologie bij IHS Markit.

Amerika dominant

De Verenigde Staten zullen in 2021 50 procent van de wereldmarkt voor hun rekening nemen, na een verdrievoudiging ten opzichte van het voorgaande jaar. De marktonderzoekers verwachten dat de Verenigde Staten hun dominantie op de wereldmarkt zullen blijven uitbreiden en marktaandeel zullen winnen tot 2023, wanneer de projectpijplijn afneemt.

China rukt op

Vanaf 2025 zullen agressieve plannen voor decarbonisatie op het vasteland van China echter leiden tot snelle groei in de regio, waardoor Azië-Pacific tegen 2030 goed is voor 44 procent van de jaarlijkse installaties.

In Europa zal in 2021 een toename van 70 procent van het aantal jaarlijkse installaties worden gerealiseerd, aangezien de technologie op grotere schaal zal worden gebruikt om de netfrequentie stabiel te houden en de intermittentie van hernieuwbare energie te verminderen.

Hilton besluit: “De wereldwijde markt voor energieopslag wordt snel volwassen. Het aantal landen met installaties van meer dan 100 megawatt per jaar zal toenemen van 9 in 2020 tot 17 in 2022. De 3 grootste bijdragen aan deze groei zullen de Verenigde Staten, het vasteland van China en Australië zijn, die samen naar verwachting 4,5 gigawatt aan opslagcapaciteit zullen leveren in 2021.”

Bron: smartstoragemagazine.nl, 23 februari 2021

Meer van dit soort nieuws ontvangen?

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

3 reacties

 1. Jan,

  ik denk eraan om mijn zonnepanelen af te koppelen en af te dekken zodat er geen gratis stroom meer naar het net gaat. Het heeft toch geen zin. Zolang wij de volle pot moeten betalen en zelf onze stroom bijna gratis moeten ter beschikking stellen, doe ik niet meer mee.
  We zouden dit allemaal moeten doen!
  Dan gaat die mafia van energie bedrijven en overheid zelf nog een kerncentrale mogen bijbouwen.

 2. Batterijen bieden echt niet de oplossing. Of voor een zeer klein percentage tot max 5%. Want in de periode oktober tot maart (dit is een half jaar!!!!) is de dagelijkse opbrengst zelden toereikend voor de dagconsumptie. Maw die batterij laat zelfs gewoon niet eens op.
  In de zomer zal die batterij wel opladen maar absoluut niet volledig ontladen daar het avondverbruik van electriciteit ook kleiner is.
  De grote overschotten die we in de zomer produceren en die we echt niet nooit direct kunnen gebruiken zijn we echt kwijt. Worden van ons gestolen. Het is zelfs zo dat wanneer mijn vrouw aan het koken is op de middag bij volle zon mijn panelen niet toereikend zijn en ik dus moet bijbetalen om dan in de namiddag de opgewekte zonneenergie weer van mij wordt gestolen. Dat is de echte realiteit.

  Zonnepaneeleigenaar laat het duidelijk zijn die batterij is ééééén grote leugen en dik boerenbedrog. Laat je niet vangen voor een derde keer. Het is echt zinloos. Zeker zijn geld niet waard en de terugverdientijd is langer dan die batterij zal meegaan.
  Ik ben al heel lang aan het zoeken hoe ik volledig onafhankelijk zou kunnen worden van die electriciteitsmaatschappijen maar er is momenteel geen oplossing daaroor. Maar die batterijen zeker niet.

 3. Wij doen niet meer mee al tweemaal belogen en bedrogen.Hetvolgde zal wel
  een extra belasting zijn .
  we zijn na dat leugen en bedrogverhaal
  het dik beu geworden .Niemand wordt
  gestraft of neemt ontslag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer
BLOGS