PID-box - herstelt beschadigde zonnecellen

Kenmerkend voor zonnepanelen is dat zij na verloop van tijd ondermaats gaan presteren ten gevolge van Potential Induced Degradation of PID. Om hieraan het hoofd te bieden, ontwikkelde iLumen op basis van uitgebreide studies en diverse testen de PIDbox.

Dit gepatenteerd toestel wordt tussen de zonnepanelen en de omvormer geïnstalleerd en zal de aangetaste zonnecellen ’s nachts herstellen, wanneer deze niet meer actief zijn.

ilumenGemakkelijk te implementeren

ilumenZeer geschikt voor batterij opslagsysteem

ilumenRegenereert door PID aangetaste panelen

ilumenZeer hoge rendementstoename zonnepanelen

ilumenDe beste oplossing voor kleine en middelgrote zonnesystemen

PIDbox

Hoe verhoogt de PIDbox het rendement?

PID resulteert in rendementsverliezen bij zonnepanelen. Dit heeft uiteraard negatieve gevolgen voor uw energieopbrengsten en bijgevolg ook voor uw energiefactuur. De ingenieurs van iLumen ontwikkelden de PIDbox om het PID-proces om te keren.

Hoeveel extra energie kan u opwekken wanneer u een PIDbox installeert?

Een studie van energietechnologiestudenten bevestigt een gemiddelde rendementsstijging van 7,45% na het plaatsen van een PIDbox. Het minimum verhoogde rendement bedraagt net geen 3%, het maximum bijna 17%.

Bovendien heeft de PIDbox niet enkel een gunstige impact op de opgewekte hoeveelheid energie maar ook op de levensduur van uw zonnepanelen. Hierdoor ontstaat een dubbele winstsituatie voor uw zonnepaneleninstallatie!

Evolutie potential induced degradation zonnepanelen

Vraag volledig vrijblijvend een offerte aan


    Rendementsverhogende PIDboxThuisbatterij iLubatEV-laadsysteem iLuchargeWarmtebatterij iLuheatEnergiemonitor iLusmart