Sint-Katelijne-Waver laaiend enthousiast over productinnovaties iLumen

Sint-Katelijne-Waver laaiend enthousiast over productinnovaties iLumen

Op maandag 28 mei organiseerde iLumen op Thomas More Hogeschool in Sint-Katelijne-Waver de infosessie ‘Hoe het rendement van zonnepanelen verhogen en het prosumententarief verlagen?’. Ondanks de zomerse temperaturen tekenden een 120-tal geïnteresseerden present.

De infosessie ging van start met een korte bedrijfsvoorstelling door Frans Joosten, Sales Manager bij iLumen. Vervolgens nam Kristof Gaukema (Project Engineer) het woord. Hij lichtte de werking van de iLubat toe. Dit batterijopslagsysteem draagt bij aan een gevoelige besparing op het prosumententarief. De iLubat werd eerder dit jaar onthuld door Vlaams Energieminister Tommelein.

iLubat

PIDbox

Na de uiteenzetting van Kristof Gaukema, werd de focus opnieuw verlegd naar de PIDbox. Dit toestel verhoogt het rendement van zonnepanelen en verlengt hun levensduur. Peter Alen (Docent Energietechnologie aan de Thomas More Hogeschool in Geel) gaf nader toelichting bij het onderzoek van enkele studenten naar de rendementsverhoging bij zonnepanelen door installatie van de PIDbox.

De oorzaken, gevolgen en oplossingen voor rendementsverliezen ten gevolge van Potential Induced Degradation werden besproken door Kristof Gaukema. Tenslotte rondde Frans Joosten de infosessie af met een samenvattend woordje.

Nadien konden de aanwezigen samen met de Energie Adviseurs van iLumen nababbelen met een hapje en drankje. iLumen dankt de geïnteresseerden voor hun aanwezigheid en Thomas More Hogeschool Sint-Katelijne-Waver voor de vlekkeloze ontvangst.

Fotogallerij

Meer van dit soort nieuws ontvangen?

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

Share this post

Comments (2)

 • bvdp Reply

  Het brengt dus al voldoende op om een pidbox voor een periode van een maand ergens te plaatsen?
  Bv 1 stuk te delen met de buurman.
  Of verliest het weer snel pid met panelen van enkele jaren oud?

  7 juni 2018 at 09:55
  • Ilumen Reply

   Beste,

   Bedankt voor uw bericht.

   De PIDbox heeft inderdaad op korte termijn een gunstige invloed op het rendement van een zonnepaneleninstallatie. Het is echter geen goed idee om een PIDbox slechts tijdelijk te plaatsen of te delen met een andere installatie. Zoals u zelf aanhaalt, zullen er zich snel na het het weghalen van de PIDbox opnieuw rendementsverliezen voordoen. De oorzaak van de rendementsverliezen ligt dan ook bij de omvormer, die permanent deel uitmaakt van uw PV-installatie.

   Aarzel niet ons te contacteren bij eventuele bijkomende vragen of opmerkingen.

   Vriendelijke groet,

   Thomas Voets
   Marketing & Communicatie
   iLumen

   7 juni 2018 at 10:14

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *