Slim energie opslaan met iLubat 2.5

iLubat 2.5 is een thuisbatterij waarmee u eenvoudig een energieopslag kan creëren om uw geproduceerde zonne-energie op te slaan. Die energie kan u gebruiken wanneer uw zonnepanelen weinig of geen energie produceren. Zo hoeft u die energie niet terug naar het distributienet te sturen en kan u er maximaal gebruik van maken.

ilumenDraagt bij aan een hoger direct verbruik

ilumenHelpt bij de afvlakking van het capaciteitstarief

ilumenU bespaart op uw energiefactuur

ilumenU wordt onafhankelijker van het net

ilumenEnergie wanneer u die nodig heeft

ilumenAfgestemd op uw verbruik


Wat is er nieuw?

De iLubat 2.5 ontlaadt in tegenstelling tot oudere modellen ook doorheen de dag waardoor de opgeslagen energie meteen beschikbaar is. Zo kan u de energie die in de voormiddag werd opgeslagen al in de namiddag gebruiken, bijvoorbeeld wanneer het regent. Zo moet u nog minder beroep doen op het net.

De iLubat 2.5 is uitgerust met een batterij van 2,5 kWh die kan worden uitgebreid tot maximaal 10 kWh in schijven van 2,5 kWh (afhankelijk van de gekozen omvormer). Zo kan u de batterij volledig afstemmen op uw verbruiksgewoonten.


Nieuw tariefsysteem

Onder het nieuwe tariefsysteem worden nettarieven berekend op basis van de werkelijke afname van het net. Hoe minder u van het net haalt, hoe minder u zal moeten betalen. Het komt er dus op aan om uw direct verbruik te maximaliseren, oftewel zoveel mogelijk van de geproduceerde zonne-energie te verbruiken op momenten dat de zon schijnt.

Met de iLubat 2.5 thuisbatterij kan u eenvoudig de energie die u niet direct verbruikt opslaan om nadien te gebruiken op momenten dat de zon niet schijnt.


Vlaamse premie voor thuisbatterij

Wie vanaf 1 januari 2021 nieuwe zonnepanelen in dienst neemt (omvormervermogen ≤ 10 kVA), kan tot eind 2021 de premie voor thuisbatterij aanvragen.

Maximum 250 euro per kilowattuur werkelijke capaciteit van het batterijsysteem (200 euro per kilowattuur vanaf 1 april 2021)

Maximumpremie 3.200 euro en maximum 35% van investeringskosten (1.800 euro vanaf 1 april 2021)

AREI-keuring en aanmelding bij netbeheerder verplicht. Klik hier voor het stappenplan voor de aanvraag van de premie.


Vraag uw offerte aan


Rendementsverhogende PIDboxThuisbatterij iLubatEV-laadsysteem iLuchargeWarmtebatterij iLuheatEnergiemonitor iLusmart


Andere producten uit ons aanbod