Stagiaire Brenda Hendrikx blikt terug: “Blij iets voor iLumen betekend te hebben”

Brenda Hendrikx

Stagiaire Brenda Hendrikx blikt terug: “Blij iets voor iLumen betekend te hebben”

Sinds januari loopt de Franstalige studente Brenda Hendrikx als stagiaire mee bij iLumen. Nu haar stage bijna ten einde is, blikken we graag met haar terug op haar ervaringen binnen onze onderneming.

Brenda Hendrikx

Als laatstejaarsstudente Internationale Handel bij HELMo Campus Guillemins in Luik was Brenda’s keuze voor iLumen niet zo vanzelfsprekend. Hoe kwam zij bij onze onderneming terecht? “Tijdens mijn zoektocht op internet stootte ik plots op een artikel over de Unizo Limburg Export Award, die iLumen in 2015 gewonnen heeft.  Dit gaf me meteen een goed gevoel, want zo’n bekroning ontvang je niet zomaar. Bovendien bleek iLumen een internationale speler te zijn, hetgeen aansluit bij mijn studies en mijn interessegebied.”

Als Franstalige kwam Brenda terecht in een onderneming waar de voertaal Nederlands is. “Dat was een bewuste keuze. Mijn vader is tweetalig. Ikzelf had reeds een basiskennis van het Nederlands, maar ik wilde me graag verder verdiepen door de taal in de praktijk te spreken. De voorbije maanden leerde ik op dat vlak veel bij, maar graag zou ik hier nog verder in gaan. Ik sluit immers niet uit dat ik later in Vlaanderen zal werken. Naast mij was er maar één medestudent die ook voor een eindwerk in het Nederlands koos. De anderen gaven de voorkeur aan het Frans of het Engels.”

Stagiaire

Naast het verbeteren van haar kennis van het Nederlands, werkte Brenda bij iLumen aan een eindverhandeling binnen het thema logistiek. “Ik kreeg de opdracht om het stockbeheer van de onderneming te optimaliseren. In het begin was het niet evident om de bestaande logistieke stromen goed te doorgronden. Na verloop van tijd werd dit echter steeds duidelijker. Ik werkte een model rond stockbeheer uit dat in de praktijk zal worden toegepast. Ik ben dus blij dat ik na mijn stage iets in het bedrijf kan achterlaten. Het geeft me een goed gevoel iets voor iLumen betekend te hebben.

“Dit alles was natuurlijk niet mogelijk geweest zonder de goede begeleiding van de medewerkers van iLumen”, gaat Brenda verder. “Er was een zeer goed evenwicht tussen de vrijheid die ik kreeg om zelfstandig te werken en de overlegmomenten met mijn begeleider. Verder stonden de medewerkers van iLumen steeds klaar om mij verder te helpen bij al mijn vragen. Ik ben blij dat ik deel heb mogen uitmaken van dit jonge team!”

Intersolar Europe

Tussen 19 en 25 juni zal Brenda haar eindwerk verdedigen aan de HELMo Campus Guillemins. Eerst wacht haar echter nog een mooie afsluiter van haar stage bij iLumen. “Over enkele weken ga ik met een tiental medewerkers van iLumen mee naar Intersolar Europe in München, de grootste beurs ter wereld in de zonnepanelensector. Ik verheug me er nu al op om de bezoekers van onze stand in verschillende talen te woord te staan. Eerder deed ik op dit vlak al ervaring op tijdens de infosessies die iLumen organiseert. De beurs in München wordt ongetwijfeld een schitterende afsluiter van een zeer fijne stage!”

Meer van dit soort nieuws ontvangen?

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *