Studenten brengen bezoek aan iLumen in kader Humasol project

Humasol

Studenten brengen bezoek aan iLumen in kader Humasol project

Enkele dagen geleden kreeg iLumen het bezoek van een vijftiental studenten, die in het kader van Humasol een project in het buitenland rond hernieuwbare energie voorbereiden. 

Humasol is een vzw die als doelstelling heeft om hernieuwbare energie, water en duurzame technologie toegankelijk te maken voor iedereen. Vrijwilligers en studenten werken rond deze thema’s in Afrika, Azië en Zuid-Amerika. Humasol werkt nauw samen met lokale partners in het zuiden om samen een betrouwbare en propere energievoorziening uit te bouwen.

Het zijn technische projecten, zoals het ontwerpen en installeren van fotovoltaïsche sytemen, en socio-economische, zoals het opzetten van lokale beheersorganisaties die de installaties onderhouden en opvolgen. In alle projecten staat het overdragen van (technische) kennis naar het zuiden centraal, om zo de mogelijkheden van de lokale bevolking om zelfstandig in zijn noden te voorzien uit te bouwen, op een duurzame en ecologische manier.

De projecten worden uitgevoerd door studenten en vrijwilligers die, na een grondige voorbereiding in België, verschillende weken of maanden op de projectlocatie doorbrengen. Samen met lokale ambachtslui en geïntesseerden, volgt daar de praktische realisatie.

PIDbox

Tijdens het bedrijfsbezoek kregen de studenten de kans om meer informatie te vergaren over de werking van zonnepanelen en van de PIDbox, het toestel dat het rendement van zonnepanelen verhoogt en hun levensduur verlengt. Ook kregen ze de gelegenheid om de installatie op het bedrijfsdak van iLumen van zeer nabij te bekijken.

In naam van Project Manager Pieter Vangeel wenst iLumen de aanwezige studenten en organisatoren te bedanken voor hun grote interesse. Wij wensen hen veel succes bij het realiseren van hun Humasol project.

Meer van dit soort nieuws ontvangen?

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

 

Share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *