Studenten Energietechnologie Thomas More Hogeschool blikken terug op stage bij iLumen

Stage Bert en Daan Thomas More Hogeschool - iLumen

Studenten Energietechnologie Thomas More Hogeschool blikken terug op stage bij iLumen

Studenten Energietechnologie Bert Van Loy en Daan Van Vlerken van Thomas More Hogeschool Kempen doorliepen de voorbije maanden een bedrijfstage bij iLumen. Aan het einde van hun stageperiode blikken beide studenten met veel plezier terug op hun ervaringen in onze onderneming.

Naast het theoretische kader dat op voorhand door Thomas More Hogeschool en iLumen werd uitgetekend, kregen Bert en Daan de gelegenheid om tijdens hun stage de nodige praktijkervaring op te doen.

“Zo voerden we een elektroluminescentie test uit bij zo’n 250 zonnepanelen. Met een EL-test kan men onzichtbare schade bij zonnepanelen opsporen en nagaan of deze met rendementsverliezen te maken hebben, bijvoorbeeld omwille van Potential Induced Degradation. Onder de onderzochte panelen zaten ook heel wat panelen met stormschade”, legt Daan uit. “Nadien hebben we de panelen per string gesorteerd en hier pakketjes van gemaakt”, vult Bert aan.

Stage Bert en Daan Thomas More Hogeschool - iLumen
Interventies

Samen met de techniekers van iLumen mochten Bert en Daan ook vaak mee op interventie bij klanten. “Zo leerden we hoe de producten zoals de rendementsverhogende PIDbox, batterijsysteem iLubat en energiemonitor Smappee dienen te worden geplaatst. Ook kregen we de kans om groenestroommeters te plaatsen en omvormerparameters in te stellen. Uit deze interventies hebben we op technisch vlak bijzonder veel bijgeleerd. Ook het klantencontact hebben we als zeer verrijkend ervaren.”

Ook aan de verfraaiing van de voorgevel van het iLumen gebouw droegen Bert en Daan hun steentje bij. “We monteerden een LED-strip tegen de voorgevel. Dit was een leerrijke opdracht aangezien we de controle en sturing ervan zelf dienden te voorzien via Mosfets (regelbare schakelaars). We laten iLumen een handig te sturen systeem achter waarop ze bepaalde lichteffecten kunnen toepassen”, vertellen beide studenten trots.

“Ook leuk om te vertellen is dat ik een tool ontwikkelde die berekent hoeveel zonnepanelen er nodig zijn bij de realisatie van een bepaald project”, vult Bert aan. “Deze tool wordt momenteel door verschillende Energie Adviseurs gebruikt.”

Van veel aspecten mogen proeven

Wat zullen beide studenten na een intensieve stageperiode van vier maanden bij een onderneming als iLumen onthouden? “Dat er enorm veel komt kijken bij het runnen van zo’n bedrijf”, klinkt het in koor. “We hebben het geluk gehad dat we van veel aspecten hebben mogen proeven. Zo kregen we de kans om te programmeren, te solderen en kwamen we in contact met klanten tijdens interventies. Misschien is een job in deze richting wel iets voor de toekomst. Maar eerst nog die examens tot een goed einde brengen!”

iLumen bedankt Bert en Daan voor hun inzet en enthousiasme tijdens hun stagemaanden in onze onderneming en wenst hen veel succes met de afronding van hun studies.

Meer van dit soort nieuws ontvangen?

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *