Agoria Solar Team
Studenten KU Leuven stellen nieuwe zonnewagen voor WK in Australië voor

Een jaar lang werkten negentien ingenieursstudenten van KU Leuven aan de ontwikkeling van hun nieuwe zonnewagen, de ‘Blue Point’. Met deze zonnewagen zullen zij vanaf 13 oktober deelnemen aan de World Solar Challenge, het officieuze wereldkampioenschap voor zonnewagens in Australië.

De wagen is opgebouwd rond een zonnepaneel van 2,6 vierkante meter. “De zonnecellen zijn heel wat efficiënter dan diegenen die je ziet liggen op de daken in de straat”, legt Nelis Geurts van het Agoria Solar Team uit. “Ze worden ook gebruikt op satellieten en het volledige paneel kost evenveel als een Lamborghini.”

Ten opzichte van zijn voorganger is de Blue Point heel wat verder ontwikkeld wat betreft aerodynamica. “Om onnodige verspilling van ruimte tegen te gaan, is de wagen letterlijk op mijn maat gemaakt”, zegt pilote Inge Habets. “Mijn heupen en schouders passen er perfect in.”

Na de derde plaats van twee jaar geleden is het nieuwe Solar Team razend ambitieus om dit jaar nog beter te doen. “Er nemen teams van 53 andere universiteiten van over de hele wereld deel. Maar wij zijn vastberaden om als eerste over de eindmeet te rijden”, besluit Willem-Jan Claes van het Agoria Solar Team.

24 hours iLumen European Solar Challenge

iLumen is het Belgisch zonnewagenteam erg genegen. Enkele medewerkers van onze onderneming maakten in het verleden deel uit van het Solar Team. Het team van zaakvoerder Ismaël Ben-Al-Lal finishte in 2007 als tweede op de World Solar Challenge in Australië. Geen enkel Belgisch team deed nadien ooit beter. In september 2020 organiseert iLumen op Circuit Zolder de 24 hours iLumen European Solar Challenge, de Europese variant van het kampioenschap in Australië.

Bron: TVL.be

Meer van dit soort nieuws ontvangen?

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer
BLOGS