Studenten Thomas More Hogeschool brengen bedrijfsbezoek aan iLumen

Bezoek Thomas More Hogeschool Kempen iLumen

Studenten Thomas More Hogeschool brengen bedrijfsbezoek aan iLumen

Vandaag brachten een 30-tal studenten Energietechnologie van Thomas More Hogeschool Kempen een bezoek aan iLumen. Zij werden te woord gestaan door zaakvoerder Pieter Vangeel.

Bezoek Thomas More Hogeschool Kempen iLumen

Het programma ging van start met een bezoek aan TruckStop 26 bis, een zonnepanelenproject van maar liefst 7.003 panelen. Het rendement van deze installatie wordt verzekerd door een kleine 100 PIDboxen terwijl ook de monitoring van het project in handen is van iLumen. Onlangs plaatste Tesla bij TrukStop 26 bis nog enkele laadpunten voor elektrische wagens.

Na de middag verplaatste de groep studenten zich naar de gebouwen van iLumen. Zaakvoerder Pieter Vangeel verzorgde een presentatie waarin de werking van iLumen en partneronderneming Futech werd toegelicht.  Ook gaf hij meer inzicht in de werking van productinnovaties PIDbox en iLubat.

Verder konden de studenten tijdens hun rondleiding in de vernieuwde gebouwen genieten van enkele demonstraties, zoals bijvoorbeeld een flash test en een elektroluminescentie test. Deze laatste test maakt het mogelijk om na te gaan in welke mate zonnepanelen te maken hebben met rendementsverliezen ten gevolge van Potential Induced Degradation en/of schade. Met een hoogtewerker kregen de studenten als afsluiter een prachtig panoramisch zicht op de zonnepaneleninstallatie op het dak van de gebouwen van iLumen.

Fotogallerij

Meer van dit soort nieuws ontvangen?

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

Share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *