Studenten Thomas More installeren PIDbox in Kaapverdische school

Zuivere versus vuile zonnepanelen

Studenten Thomas More installeren PIDbox in Kaapverdische school

Kevin Cox en Michael Gysen, beiden student energietechnologie aan de Thomas More hogeschool te Geel, verblijven momenteel in Kaapverdië in het kader van hun eindwerkstage. Hun opdracht bestaat erin de zonnepaneleninstallatie op het schooltje van de sloppenwijk ‘Boa Vista’ te optimaliseren.

Na een kennismaking met de omgeving en het schooltje van hun project, analyseerden Kevin en Michael de werking van de zonnepaneleninstallatie. Ze installeerden ook een monitoringtool om alles in kaart te kunnen brengen. Zoals zichtbaar in onderstaande foto waren de panelen bij aankomst erg vuil. Vandaar dat Kevin en Michael meteen een grondige reiniging doorvoerden.

Om het rendement van de installatie te verbeteren werden er ook een aantal PIDbox‘en geïnstalleerd. Dit toestel zorgt ervoor dat het rendement van de zonnepanelen toeneemt en de levensduur ervan wordt verlengd. Binnenkort geven wij u een update over de impact die de installatie van de PIDbox heeft op het rendement van de zonnepaneleninstallatie van het schooltje in Boa Vista.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

IMG_2153

Meer van dit soort nieuws ontvangen?

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief !

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *