Terugblik infosessie ‘PID bij zonnepanelen’ (25 mei)

Infosessie PID bij zonnepanelen iLumen SMA Benelux

Terugblik infosessie ‘PID bij zonnepanelen’ (25 mei)

Na de succesvolle eerste editie in Heusden-Zolder, organiseerde iLumen op woensdag 25 mei een nieuwe infosessie over PID bij zonnepanelen. In de gebouwen van SMA Benelux in Mechelen beleefden de talrijke aanwezigen een boeiende voormiddag.

Ismaël Ben-Al-Lal, Project Manager van iLumen, nam als eerste het woord met een korte uiteenzetting over Potential Induced Degradation en de werking van de PIDbox,  een toestel dat het rendement van zonnepanelen verhoogt en de levensduur ervan verlengt.

Nadien was het de beurt aan Kristof Gaukema, Project Engineer bij iLumen. Hij ging dieper in op het fenomeen PID en de manieren waarop dit opgespoord kan worden. Tijdens het vervolg van zijn uiteenzetting gaf Kristof verdere toelichting bij de werking van de PIDbox.

P1110596

Gastspreker Bert Prouvé pakte uit met een sterke getuigenis over hoe de investering in de PIDbox van iLumen de performance rate van de installatie op zijn manege (Provahof) en brandstofstation (Prova Service) gevoelig verhoogde. Opmerkelijk bleek ook het feit dat sinds hij met iLumen in zee ging, de heer Prouvé steeds minder geconfronteerd werd met defecten aan de omvormers van zijn installaties.

P1110604

Johan Stroobandt (CEO Building Energy ) benaderde de problematiek rond PID vanuit het standpunt van de installateur. Zo stond hij op basis van zijn eigen ervaringen stil bij de voordelen die de PIDbox kan bieden voor installateurs van zonnepanelen. De heer Stroobandt bevestigde tenslotte gevoelige rendementsverhogingen bij diverse projecten na de installatie van de PIDbox.

P1110606

Vanwege SMA Benelux nam Key Account Manger Benjamin Vanderbeken het woord. Hij schetste de huidige marktsituatie van SMA, dat in het verleden zelf een PID oplossing aan de man bracht in de vorm van de SMA Offset Box. De heer Vanderbeken bevestigde nadrukkelijk het unieke voordeel van de gepatenteerde PIDbox, die als enige PID oplossing op de markt onafhankelijk van de omvormer werkt.

P1110614

Na de verschillende uiteenzettingen kreeg het publiek ruim de tijd om vragen te stellen aan de gastsprekers aanwezige experts van iLumen. Afgesloten werd er met een receptie waarop men gezellig kon nababbelen met een hapje en drankje. iLumen wenst alle gastsprekers, aanwezigen te bedanken voor hun aanwezigheid, alsook SMA Benelux voor hun gastvrijheid.

P1110625

Meer van dit soort nieuws ontvangen?

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief !

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *