Tommelein eist terugbetaling meerkost energiebijdrage aan eindverbruiker

Bart Tommelein minister energie

Tommelein eist terugbetaling meerkost energiebijdrage aan eindverbruiker

Vlaams energieminister Bart Tommelein wil dat geld dat te veel is betaald voor de federale energiebijdrage terugvloeit naar de elektriciteitsverbruikers, met name de gezinnen en bedrijven.

De Tijd schrijft vandaag dat Vlaamse gezinnen en bedrijven de voorbije jaren via hun factuur te veel hebben betaald voor de federale energiebijdrage.

Maar wegens onenigheid over de terugbetaling wordt dat geld al jaren opgepot bij de distributienetbeheerders. Volgens de krant gaat het om 75 miljoen euro. In Brussel en Wallonië is de fout al rechtgezet en het geld teruggestort aan de klanten.

In een reactie zegt minister Tommelein dat “geld dat te veel is betaald absoluut terug moet naar de elektriciteitsverbruiker”. Hij wijst er op dat de oorzaak van de problematiek de “foute berekeningswijze” is gedurende jaren van de federale energieregulator Creg. Hij wil dat dat Vlaamse energieregulator Vreg en de netbeheerders het zo snel mogelijk oplossen.

Bron: De Morgen, 4 mei 2017

Meer van dit soort nieuws ontvangen?

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

Share this post

Comments (7)

 • Patbis Reply

  Je kan alleen Zonstraal VZW (10€) steunen zodat ze het Prosumententarief/netvergoeding 2.0 process kunnen winnen. https://www.zonstraal.be/forum/viewtopic.php?p=217427

  22 mei 2017 at 13:50
 • Ernie Van Cauwenberghe Reply

  wanneer gaat Bart onze overschot dat we jaarlijks te veel produceren terug betalen . dit jaar 800kwa voor de groep eandis , procumenten tarief ja maar dan moet ge de klanten die jaarlijks meer terug steken dan ze verbruiken ook vergoeden , want onze overschot word verkocht aan een andere verbruiker

  22 mei 2017 at 13:46
 • Devogeleer Reply

  En de procumententax is contract breuk.Toen we panelen legden was dit een overeenkomst voor twintig jaar.We worden bedrogen waar we bijstaan.

  22 mei 2017 at 12:55
  • Frans Verlaeckt Reply

   Volledig mee eens! Hoe gaat Mr Stommelein de slimme meters (mis)gebruiken om de terugdraaiende teller te compenseren?

   22 mei 2017 at 14:12
  • Vanbreda Reply

   Betaal als particulier jaarlijks 330 € (boete) Voor 11 zonnepanelen, ALS ze voor de Terug teller extra gaan rekenen mogen ze mijn zonepanelen van mijn dak komen Halen.Genoeg is genoeg.

   22 mei 2017 at 16:38
  • Rousseau Reply

   Deze redenering klopt voor de volle 100%. 10 jaren terug zelfs met de VLD-er van Mechelen en tête du peloton, heeft meegewerkt aan de realisatie van de zonnepanelen intro of was hun huiswerk voor de zoveelste keer slecht gemaakt. Shame on you!

   22 mei 2017 at 18:44
 • schepens gilbert Reply

  Het zal wel eindigen voor de Vlaming zoals het meestal eindigt. Als men wat moet krijgen zijn we laatst of helemaal niets en om te betalen zijn we eerst. Een bende mafiosie zitten daar in Brussel bij mekaar op tv mekaar een beetje afblaffen voor de schijn en achter de schermen same op café olé.

  22 mei 2017 at 12:26

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *