Bart Tommelein minister energie
Tommelein hekelt “bangmakerij” over verhoging stroomfactuur

Vlaams minister van Energie Bart Tommelein (Open VLD) noemt de cijfers van SP.A over de mogelijke verhoging van de stroomfactuur “voorbarig”. Tommelein verwijt de partij zelfs pure “bangmakerij”. Ook energieregulator VREG benadrukt dat alles nog “heel voorbarig” is.

Volgens SP.A-parlementslid Rob Beenders zal de invoering van de capaciteitsvergoeding, een vergoeding op basis van het vermogen van een woning, de stroomfactuur voor Vlaamse gezinnen opnieuw met 60 tot meer dan 100 euro doen stijgen. Dat zegt hij vandaag in Het Belang van Limburg en de Gazet van Antwerpen. “Net zoals bij de waterfactuur gaan we minder verbruiken en meer betalen”, aldus Beenders.

Vlaams minister van Energie Bart Tommelein is niet opgezet met die expliciete waarschuwing. “Het is ongelooflijk cynisch dat de partij die de miljardenput van de groenestroomcertificaten heeft veroorzaakt nu mensen probeert bang te maken over een “mogelijke” stijging van de energiefactuur.”

Tommelein benadrukt dat energieregulator VREG  een andere tariefstructuur aan het onderzoeken is. Daar concrete cijfers op plakken, noemt hij nog “voorbarig”. Dat SP.A dat toch doet, betreurt Tommelein. “Mensen bang maken met dit soort beweringen die niet op feiten gebaseerd zijn ondermijnt het draagvlak. Ik betreur dat enorm. Het is echt van de pot gerukt dat de cijfers van simulaties hiervoor misbruikt worden.”

Ook de VREG benadrukt dat het om “een oefening” gaat die “heel voorbarig” is. “We zijn hierover aan het nadenken en consulteren, maar niet meer dan dat”, zegt woordvoerder Dirk Van Evercooren.

Bron: VRT De Redactie

Meer van dit soort nieuws ontvangen?

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

2 reacties

 1. mijn laatste reactie op algemene leugens van open vld. ben persoonlijk op het toelichtingscongres van Kyoto geweest in de begin jaren 2000 , denk 2002 , daar is toegelicht waar belgie zich moest aan houden van de europese instanties ivm. kyotonorm en de energiebevoorading. Heel kort belgie moest op 8 jaar tijd de eigen energie wat ze produceerden van 2% naar 10% brengen met groene stroom, of ze hadden een boete van 9 miljard euro, nu ze konden groene stroom aankopen of zelf investeren op eigen bodem, de 9 miljard is dan gebruikt en ingeboekt om de groen certificaten te kunnen uitbetalen voor subisidies voor groene projecten , zonnepanelen,windmolens, warmtepompen enz.
  en wat tommelein ook beweert angst of bang ,de prijs van de elektriciteit is fors gestegen.
  alleen omdat de franse engie electrabel zijn zin niet krijgt. mijn mening.
  betaalde nog geen 6 jaar geleden 0.28 ec voor ex nacht nu 0.39ec zonder de bijkomende kosten, btw enz.

 2. Tommelein zegt : “Het is echt van de pot gerukt dat de cijfers van simulaties hiervoor misbruikt worden.”

  Euuuh, … meestal wordt met een simulatie gezien hoe een geplande actie verloopt (zie : leger, hulpdiensten, enz … en ook cijfermatig kunnen simulaties e.e.a. aantonen).

  En nee, ik stem niet voor de SPA.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer
BLOGS