Tommelein
Lydia Peeters volgt Tommelein vervroegd op als Vlaams Energieminister

In tegenstelling tot wat hij eerder aankondigde, neemt Bart Tommelein (Open VLD) dan toch vervroegd afscheid als Vlaams Energieminister. Tommelein wordt vanaf 1 januari 2019 burgemeester van Oostende.

“Ik was echt van plan mijn mandaat als viceminister-president in de Vlaamse regering uit te doen, zoals ik ook had aangekondigd. Maar Oostende roept, alsmaar luider. De uitdagingen voor mijn stad zijn groot. Ik voel aan dat ik er best van bij het begin bij ben. Zo kunnen we als team samen op volle kracht uit de startblokken schieten”, licht Tommelein toe.

“Het was een verscheurende keuze. Ik was en ben heel graag minister. Maar het voelde aan alsof het schip zou vertrekken met de hele bemanning aan boord terwijl ik als kapitein op de kade moest blijven staan” zegt Tommelein. “Ik kan begrip opbrengen voor de vraag van de minister-president om te blijven tot het einde van de legislatuur, maar ik hoop dat hij mijn beslissing begrijpt. Afscheid nemen doet altijd pijn, maar ik kijk tevreden terug op mijn mandaat als viceminister-president van deze Vlaamse regering.”

Lydia Peeters

Open VLD-voorzitter Gwendolyn Rutten heeft niet lang gewacht om een opvolger van Tommelein aan te duiden. Lydia Peeters, huidige burgemeester van het Limburgse Dilsen-Stokkem, neemt vanaf 1 januari 2019 de taken van Tommelein over als Vlaams minister.

Lydia Peeters
Bron: Tommelein.com

Meer van dit soort nieuws ontvangen?

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

9 reacties

 1. Het ene is nog niet gerealiseerd en ze zijn al aan het volgende bezig om ons de duivel aan te doen , het capaciteitstarief . Ik kreeg niet eens mijn gegarandeerde 5 % van mijn installatie uit 2014 waar ik toch nog 11000 € voor betaalde voor 6.09 KW piek . Een certificaat bij 10000 kW productie , een lachertje is het . Niks investeren in batterij opslag niks meer , alleen nog 25 € in electrisch vuurtje om het teveel op te stoken in juli mei juni . Het beste oplichters

 2. Hopelijk krijgen wii nu een fairer en eerlijker en juister beeld over wat ons te wachten staat:
  Zonder nadelen op wat ons , zonnepaneeleigenaars , toegestaan werd, : 20 jaren certificaten en terugdraaiende tellers.
  Geen slimme meterverplichting voor bestaande installaties : de bestaande meters zijn prima en werken nog perfect.
  Te vervangen meters voor defekte-, budget- en nieuwe installaties aan duidelijke voorwaarden.Op voorhand gekend en van kracht blijvend.
  Allen rekenen op een beter en juister beleid, wat energie betreft.

 3. Het ligt er vinger dik op ! Ook onze mijnheer Tommelein kuist zijn schup af , die naait eruit !
  Wij hebben in eerste instantie zijn voorgangster geloofd en wij hebben toen grof geïnvesteerd in zo veel als mogelijk zonnepanelen ed .
  Maar die heeft ons om de tuin geleidt met haar GSC en de prosumententaks en de rest .
  Toen kwam de reddende aartsengel Tommelein . Die zou het even gaan oplossen !
  Jammer maar helaas ,hij trekt nu aan zijn kuierlatten !
  Benieuwd hoe de volgende mevr. Lidia Peeters ons probleem gaat aanpakken !
  Ik heb nog geen geloofsbrieven gezien van haar .
  Ik betwijfel het ten zeerste ,je zou voor minder !
  Maar, hoop doet leven .

 4. Wij zitten met z’n allen in een groot energieprobleem ,dat ons allen de volle aandacht schenkt !
  Behalve bij de mensen waarvoor wij gekozen hebben die vinden dit blijkbaar minder belangrijk .
  Het is ronduit schandalig dat er weken wordt gevochten over een feit waarover wij het met de meerderheid al maanden eens waren . Waar is ons onopgeloste energieprobleem enz enz ! er zijn nog een hele boel andere katten te geselen . Ik schaam mij Peter Der Over !

 5. Met alle negatieve impact die de ‘slimme meter’ teweeg brengt, want lang niet alle items en vragen zijn opgelost, en het feit dat de consument, alsook de pv-eigenaars heel wat nadelen zullen ondervinden, is Tommelein volgens velen tevreden dat hij er zich van tussenuit kan maken. Zolang er geen deftige oplossing komt voor de consumenten/pv-eigenaars zal deze de rekening gepresenteerd krijgen. Ondertussen halen we hoe langer hoe minder de energiedoelstellingen want gezinnen hebben stilaan geen middelen meer om nog ‘luxe’ investeringen te doen. De levensduurte maakt dat zelfs de middenklasse en twee-verdieners het vaker moeilijk beginnen te krijgen. Energiezuinige renovatieprojecten worden minder en minder uitgevoerd. Er zijn nog nooit zoveel beursexits geweest op de Brusselse beurs als afgelopen jaren EN zo kan ik nog een tijdje doorgaan : stof tot nadenken voor de ministers in hun ivoren toren ….

 6. Had ik het niet gedacht.
  Tommelein kan (o.a.) zijn beloftes ivm de “slimme meter/terugdraaiende teller” wellicht niet nakomen en speelt de hete aardappel door, door te vluchten naar Oostende.
  Indien ik verder gelijk heb, zal de nieuwe binnen enkele weken verklaren dat er onhoudbare beloftes gedaan werden en als gevolg er meer kosten op ons afkomen.

 7. Tommelijn ,iemand met veel bla bla bla en weinig daden ,zoals vele ministers gaat lopen zodat hij geen verantwoording meer hoeft te geven voor al de grote uitspraken die hij gedaan heeft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer
BLOGS