Elektrische wagen
Tommelein nuanceert tegenvallende cijfers elektrische wagens

Wie in Vlaanderen een elektrische wagen aanschaft, kan sinds kort gebruik maken van de zero-emissiepremie die kan oplopen tot maar liefst 4.000 euro. Uit de eerste cijfers blijkt dat de Vlaming momenteel niet warm loopt voor elektrische wagens.

Elektrische wagen

“Dat komt wel”, stelt Vlaams energieminister Bart Tommelein in Het Belang Van Limburg. “Enkele grote autobouwers hebben nu al gezegd dat ze binnenkort enkel nog elektrische of hybride wagens gaan produceren. Dat soort wagens zal in 2020 of 2021 ongeveer even duur worden als wagens op benzine of diesel.”

23 kilometer

“De Vlaming rijdt 23 kilometer per dag. De beperkte reikwijdte van de batterij van een elektrische wagen is dus geen probleem. Voor die ene keer dat u ver met vakantie gaat, voorziet uw garagist wel in een aparte auto. Vandaag zitten veel vaders of moeders meestal alleen in hun gezinswagen, op die twee keer per jaar dat ze met het gezin op vakantie gaan na. Dat is niet efficiënt.”

Bron: Het Belang Van Limburg

Meer van dit soort nieuws ontvangen?

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

2 reacties

  1. Ik heb zelf een e wagen en ik moet toch iets zegen over het bereik van zo een wagen stel men geeft aan dat die 500km kan rijden dat kan kloppen. Als men de batterij helemaal vol laat wat niet goed is voor de batterij en helemaal leeg rijt wat ook slecht is voor de batterij. Daar bij moet het weer noch meewillen Te warm en het bereik is al heel wat minder te koud en het is dan echt veel minder Gebruik de verwarming of airco er je bent nog meer bereik kwijt En dan komt daar nog bij dat de wagen nieuw moet zijn Ik ben na vier jaar zowiezo al 30% van mij batterij kwijt En dan dat noch 24 uur gewoon stil staan en de batterij heeft 1500wat verloren

  2. Die Tommelein is nog achterlijker dan dat iedereen al wist; hij stelt: “Voor die ene keer dat u ver met vakantie gaat, voorziet uw garagist wel in een aparte auto” … … … die garagisten zullen nogal staan springen om een heel wagenpark te voorzien tegen begin Juli … en dan vanaf september daar zien staan wegroesten en heel dat park de batterijen regelmatig bijladen tegen het jaar daarop !

    En nog erger, Tommelein had vroeger zelf een elektrische auto, maar hij heeft ‘m weggedaan, kwestie van het goede voorbeeld te geven !? en die heeft hij dan nog niet zelf moeten betalen !!!

    In mensentaal noemt men zo iemand een kwakzalver en bedrieger !

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer
BLOGS