Top 5 gadgets die werken op zonne-energie

anker

Top 5 gadgets die werken op zonne-energie

Alternatieve energiebronnen spelen in groeiende mate een rol in onze moderne maatschappij, mede dankzij de groeiende sensibilisering rondom de bescherming van het milieu. Steeds meer bedrijven en ketens brengen voorwerpen en gadgets op de markt die op zonne-energie functioneren.

De energie wordt opgewekt door het licht en de warmte van de zon te absorberen via kleine zonnepanelen of andere receptoren. In het productgamma dat vandaag op de markt is, zijn er 5 producten die onze aandacht trekken in het kader van een kampeertrip in de vrije natuur.

  1. Anker Powerport Solar 2 Ports

U houdt van natuurwandelingen en doet niets liever dan een nacht of twee doorbrengen in een tent in the middle of nowhere? In dat geval is deze batterij met ingebouwde PowerIQ technologie en 21 watt monokristallijne zonnepanelen precies wat u nodig heeft. Dankzij dit speeltje valt u nooit meer zonder stroom en kan u al uw elektronische apparaten in een mum van tijd opladen. De batterij is gemakkelijk vast te maken aan uw rugzak waardoor u in alle rust kan wandelen en genieten van de zon. Het gebruikte materiaal zorgt dat de batterij robuust is en tegen een stootje kan: PET (polyethyleentereftalaat is een soort thermoplastische polyester) gelamineerde zonnepanelen en een sterk polyester doek maken het product bestand tegen al uw avontuurlijke wandel- en trektochten.

  1. De Sunlighter

Vuur maken in het midden van de natuur is geen lachertje, zeker niet wanneer u zonder lucifers of werkende aanstekers zit (een aansteker zonder gas zal u niet ver brengen). Gelukkig is de Sunlighter uw redder in nood! Dankzij de kleine paraboolspiegel worden de zonnestralen omgezet tot een brandpunt waarmee u gemakkelijk uw kampvuur kan aansteken. Zelfs wanneer u in een regenbui terecht komt is er nog steeds hoop: de Sunlighter is wind- en waterproof. Klein extraatje: de paraboolspiegel kan dienen als zakspiegeltje voor de vrouw die ook in het midden van de brousse er piekfijn wilt uitzien.

  1. Nemo Helio LX Pressure Shower

Een vijfdaags kampeerverblijf met enkel uw rugzak en tent als partner hoeft niet per se nul komma nul comfort te betekenen. Een koude douche om 7 uur ‘s morgens klinkt niet erg aangenaam, maar warm water bij de vleet hebben is niet vanzelfsprekend. Een natuurlijke thermische bron zoals die in Pamukkale (Turkije), Takaragawa Onsen (Japan) of het Tekapo meer (Nieuw-Zeeland) kan een uitweg bieden, al is de kans groot dat uw kampeerplekje zich ergens anders bevindt. Wat dacht u dan van een draagbare douche? De Helio LX Pressure Shower van Nemo bestaat uit een waterpomp, sproeier en reservoir dat u steeds kan bijvullen. Het water wordt verwarmd via zonne-energie waardoor u via de voetpomp elke morgen van een heerlijke warme douche van 7-10 minuten kan genieten. Praktisch: zonder water weegt de pomp minder dan 1 kilogram, ideaal om in uw rugzak te vervoeren.

  1. Rugged Rukus

De stilte in de natuur brengt u helemaal tot rust, maar soms is het leuk om uw favoriete liedje mee op stap te kunnen nemen. Oplaadbaar via zowel zonne-energie als USB-poort laat de Rugged Rukus speaker van Eton u toe om naar uw complete playlist te luisteren via de ingebouwde Bluetooth connectie, dag en nacht. De geïntegreerde zonnepanelen produceren genoeg energie om uw favoriete muziek te laten afspelen vanop uw smartphone, tablet of computer, en dat zonder enige kabels. Dankzij de energie die de interne lithium batterij overdag verzamelt, kan u tot 8 uur lang uw muziek laten afspelen eenmaal de nacht gevallen is. Met een gewicht van amper 500 gram zijn de speakers perfect om bij u te hebben tijdens een zonnige natuurwandeling.

  1. De Giosolar zaklamp

Wat zou u op een trektocht in de bergen moeten beginnen zonder een zaklamp? Zowel ‘s nachts als in de vroege ochtend kan een beetje licht op zak hebben altijd van pas komen. Normale zaklampen functioneren op batterijen, wat u problemen kan bezorgen als deze plat zijn en u geen oplader bij heeft. Vergeet dus de batterij-zaklamp en overweeg om voor één te gaan die op zonne-energie werkt, zoals de Giosolar. Als er niet genoeg zon tijdens uw vakantie is (en laten we eerlijk zijn, dit gebeurt wel vaker in ons landje), kan u de Giosolar zaklamp altijd opladen via een USB-poort, bijvoorbeeld die van uw smartphone oplader. Bonuspunt: de zaklamp kan dienen als kompas, magneet of LED nachtlampje. De Giosolar is kortom zoals een Zwitsers zakmes voor de kampeerder; het onontbeerlijke voorwerp voor al uw nachtelijke escapades.

Technologie en zonne-energie zijn twee elementen die steeds meer hand in hand gaan en tal van producten tot stand brengen die perfect op zonne-energie kunnen functioneren. Ieder vindt wel iets wils, of u nu van design houdt, praktisch, compact, voor thuis of voor een trektocht.

De bovenstaande gadgets zijn uiteraard niet de enige op de markt. Er zijn genoeg andere gadgets die ook thuis werken. Bovendien kan u zonnepanelen op uw dak installeren om elektriciteit op te wekken. Zo bespaart u op uw energierekeningen en u geniet van lage rentevoeten als u de investering financiert met een lening. Door vooraf energieleningen te vergelijken, bespaart u bovendien extra.

Dit artikel is geschreven door TopCompare.be in samenwerking met Ilumen.

Share this post

Comment (1)

  • Ante Sten Reply

    Zonnepanelen blijven een goede investering, zeker omdat je het snel terug verdient. Bovendien dalen je energiekosten en stijgt de waarde van je woning.

    31 juli 2018 at 16:02

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *