zon en wind
Vlaanderen behaalt zilver en brons voor zonne- en windenergie

Vlaanderen is één van de beste leerlingen van Europa wat betreft zonne- en windenergie. Dat blijkt uit nieuwe cijfers die Vlaams Energieminister Bart Tommelein zopas bekend maakte.

zon en wind

Vandaag telt het Vlaamse landschap in het totaal 503 windturbines, goed voor een vermogen van 1.136 MW. Hiermee steekt Vlaanderen Nederland voorbij wat betreft het geïnstalleerd vermogen per vierkante kilometer. Met 83 kW/km² moet Vlaanderen enkel Duitsland en Denemarken laten voorgaan.

Zilver voor zonnepanelen

Op gebied van zonnepanelen doen we zo mogelijk nog beter. Vlaanderen houdt Nederland achter zich en moet enkel Malta voor zich dulden. “Een zilveren medaille voor zonnepanelen hadden we al, we halen nu ook brons voor windmolens”, reageert minister Tommelein. “Er zijn natuurlijk nog heel wat inspanningen nodig voor de energieomslag, maar we mogen gerust wat trotser zijn op wat we al bereikt hebben.”

Bron: Tommelein.com

Meer van dit soort nieuws ontvangen?

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

2 reacties

  1. En we behalen ook nog GOUD voor het leveren van ministers die het aandurven om de mensen te bedriegen en vanalles wijs te maken , eh Bart

  2. zilver voor zonnepanelen, op de mensen hun kap ja, is er dan niet één politieker die verstand heeft? Tommelein zeker niet want in zijn kop zit wat anders dan hersenen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer
BLOGS