floating pv
Vlaanderen levert eerste investeringssubsidie voor drijvende zonnepanelen af

Vlaams Energieminister Bart Tommelein geeft voor het eerst een investeringssubsidie aan een project van drijvende zonnepanelen. Floating PV krijgt daarvoor maximaal 2 miljoen euro.

floating pv

“Als overheid steunen wij nieuwe technologieën tot ze marktrijp zijn”, legt Tommelein uit. “Dit project met drijvende zonnepanelen combineert een aantal vernieuwingen die wij graag uitgetest zien. We verwachten een hoger rendement van drijvende zonnepanelen omdat ze kunnen meedraaien met de zon en omdat ze langs beide zijden zonnecellen hebben.”

Floating PV zal 5 hectare drijvende zonnepanelen bouwen op de plassen van het zandontginningsbedrijf Sibelco in Dessel. Het gaat om zonnepanelen die verschillende technieken integreren: zonnetracking waardoor de panelen meedraaien met de zon, een zich aanpassende hellingshoek, dubbelzijdige zonnepanelen en actieve koeling.

De graad van innovatie is bepalend voor de subsidie vanuit een speciaal fonds voor innovatieve hernieuwbare-energieprojecten waarbinnen 6 miljoen euro beschikbaar is gesteld. De investeringssubsidie voor dit project bedraagt 25 procent van de in aanmerking komende kosten. Concreet gaat het om maximaal 2.046.452 euro.

Bron: Solar Magazine, 22 oktober 2018

Meer van dit soort nieuws ontvangen?

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

Eén reactie

  1. Daar hebben ze geld voor, maar de overeenkomst die wij hadden met de regering, die komen ze niet na. Wij hebben een overeenkomst van 20 jaar, en volgens VREG CEO, moeten wij maar leren omgaan met zonnepanelen en verbruiken als de zon schijnt. Wat is dit flauwe onzin, dit hebben niet op voorhand gezegd. Ik heb wel 20000euro geïnvesteerd en moet nu al betalen voor dit, en nu ons nog doen betalen voor energie, dit is diefstal zonder gestraft te worden. Wij zouden normaal op 12jaar ons geld terug verdiend hebben, doch het kost mij maar alleen geld. Die mensen aan de top kijken alleen naar hunzelf. Egoisten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer
BLOGS