Bart Tommelein minister energie
Vlaanderen mikt op 6,4 miljoen extra zonnepanelen tegen 2020

De Vlaamse Overheid heeft een energieplan goedgekeurd met als doel 280 extra windmolens en 6,4 miljoen zonnepanelen te installeren tegen 2020.

“Een zonnepaneel voor elke Vlaming”, zegt Vlaams Energieminister Bart Tommelein aan Brussels Times. “Het is een ambitieus plan maar niet onrealistisch.”

Het Vlaamse klimaatplan omvat ook het genereren van 10,3% energie uit hernieuwbare energiebronnen. De overheid wil de geproduceerde hoeveelheid zonne-energie met 31% verhogen ten opzichte van 2014. Voor windenergie bedraagt dit cijfer 39%. De rol van biomassa-installaties wordt dan weer kleiner.

Terwijl het zonneplan reeds uitgeschreven werd, zal dit voor windenergie tegen het einde van 2016 het geval zijn.

Bron: Brussels Times

2 reacties

 1. Tommelein droom maar verder.
  Er is geen vertrouwen meer, elke dag een andere regel om aan de centen te zitten van eigenaars van zonnepanelen. Contract breuk daar draaien jullie je hand niet voor om,(prosumententaks)
  Nu nog de digitale meter, wat heeft die als mooie verassing elk maand standen opmeten, in de goede maanden veel gratis elektriciteit voor de maatschappijen, en in de winter onze buffer weg, dan is er geen productie.
  Niemand zou nog panelen moeten plaatsen.
  Plaats ze zelf we zijn het zwaarst belaste land in Europa, dit om een hoop incompetente politiekers hun dagelijks luxe brood te betalen. Of zitten jullie graaiers op de bodem schatkist en is er geen geld meer voor zonnepanelen

 2. We zouden zonnepanelen kunnen plaatsen op het dak van de kerk bvb maar ons verbruik is te klein .
  zijn er bedrijven die of organisaties die
  willen meewerken om dit te optimaliseren ?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer
BLOGS