VREG keurt lagere distributienettarieven voor energie in 2019 goed

Hoogspanningskabels

VREG keurt lagere distributienettarieven voor energie in 2019 goed

De distributienettarieven voor elektriciteit en aardgas dalen in 2019 gemiddeld met respectievelijk 46 en 25 euro voor de gezinnen. Dat meldt de Vlaamse energieregulator VREG.

De VREG keurde de distributienettarieven voor 2019 goed. Voor elektriciteit is het de tweede daling op rij, voor aardgas was er in 2018 nog een stijging. “Een gezin betaalt in 2019 gemiddeld 46 euro minder aan distributienettarieven voor elektriciteit en 25 euro minder aan distributienettarieven voor aardgas.” Het prosumententarief voor eigenaars van zonnepanelen ligt gemiddeld 8 procent lager.

Ook voor de KMO’s is er goed nieuws. Zij betalen in 2019 gemiddeld 586 euro minder aan distributienettarieven voor elektriciteit en 83 euro minder aan distributienettarieven voor aardgas.

Wat zijn distributienettarieven?

De distributienettarieven zijn de tarieven die u betaalt voor de aanleg en het onderhoud van de netten voor het vervoer van energie tot bij u thuis of tot bij uw onderneming, en voor de daarbij geleverde diensten. Zij worden via de factuur van de energieleverancier aan u doorgerekend. De distributienettarieven zijn dus een deel van de energiefactuur.

Bron: HLN.be, 17 december 2018

Meer van dit soort nieuws ontvangen?

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

Share this post

Comments (2)

 • Johan Steegen Reply

  Eigenaars van zonnepanelen zorgen ervoor dat Vlaanderen zijn milieunormen kan halen maar doet ze wel pijn via het prosumententarief en de taxen. Zo gaat dit dus altijd hier. In Brussel en Wallonië betalen ze een pak minder. Gaat Bartje ons dit terugbetalen met het geld uit de vrachtwagen die hij vóór de federale verkiezingen nog baar Wallonië bracht. Als dat de confederale toekomst is dan laat het maar.

  19 januari 2019 at 22:33
 • LM Winters Reply

  Het verhaal verlaging van prosumententarief en distributienettarief en BTW klinkt als muziek in de oren !
  Mag ik het nog eens vertellen en opgesommen wat dat zou kunnen betekenen ?
  Wat betaal ik voor wie ?
  Mijn jaarlijkse elektriciteits-Factuur van 2917, 02 € bevat :
  – 22% stroom
  – 56% Netbeheer
  – 5% Overheid
  – 17% BTW

  Ik ben benieuwd wat mevr Peeters met de VREG gaat klaarstomen ?
  Ik heb weinig hoop !

  16 januari 2019 at 11:57

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *