PIDbox referentie Deinze
Waarom langere levensduur zonnepanelen door PIDbox pure winst is voor uw portefeuille

De PIDbox van iLumen verhoogt het rendement van uw zonnepanelen. Hiernaast verlengt dit gepatenteerd toestel ook de levensduur van uw installatie.

Onafhankelijk onderzoek van Thomas More Hogeschool, associatie KU Leuven, toont aan dat de PIDbox het rendement van uw zonnepanelen gemiddeld met 7,5% verhoogt.

Alle zonnepanelen krijgen na verloop van tijd te maken met rendementsverliezen ten gevolge van Potential Induced Degradation (PID). PID treedt vaak op zonder dat de eigenaar van de installatie hiervan op de hoogte is, en houdt in dat de zonnepanelen versneld gaan degraderen.

Door plaatsing van de PIDbox worden de rendementsverliezen geregenereerd (regeneratieve functie) en worden verdere verliezen in de toekomst voorkomen (preventieve functie).

PID verloop

Hierdoor realiseert u elk jaar opnieuw besparingen op uw elektriciteitsfactuur. Zonnepaneleneigenaars die recht hebben op groenestroomcertificaten doen bijkomend een voordeel door het verwerven van extra certificaten.

Verlengde levensduur

Een gemiddelde zonnepaneleninstallatie heeft een levensduur van 20 à 25 jaar. Zonder een PIDbox loopt u het risico dat uw zonnepanelen al snel te maken krijgen met significante rendementsverliezen, waardoor uw jaarlijkse opbrengsten steeds meer gaan slinken. Of met andere woorden: de levensduur van uw installatie loopt sneller ten einde dan nodig. Wat bent u immers met een zonnepaneleninstallatie die nog maar een fractie van zijn potentieel benut?

Dankzij de integratie van een PIDbox kan u de levensduur van uw installatie verlengen aangezien deze niet enkel de aanwezige rendementsverliezen herstelt, maar ook verdere verliezen zal voorkomen in de toekomst.

Ieder extra jaar dat u van uw zonnepanelen kan genieten, betekent een jaar meer besparingen op uw elektriciteitsfactuur. En dat is natuurlijk pure winst voor uw portefeuille!

Wil je meer weten over de PIDbox?

Ontdek hoe de PIDbox het rendement van uw zonnepanelen verhoogt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer
BLOGS